Societat

GASTRONOMIA

Tòfona en menús de Pals, i aviat als camps

Tres restaurants del col·lectiu Quermany Gastronòmic –La Pahissa del Mas..., Sa Punta i Sol Blanc– ofereixen fins al 16 de febrer la 7a edició de les Jornades de la Tòfona, amb arrossos i altres receptes –xuixos, brioixos o ous ferrats, entre d’altres, amb el tubercle– i la possibilitat que els comensals demanin qualsevol plat amb tòfona ratllada. Amb vista al 2021, treballen perquè el producte creixi i es pugui collir en camps empordanesos. La prova per introduir-lo ja ha donat els primers fruits.Les elaboracions que presenten els 3 restaurants que participen a les jornades permeten degustar productes d’alta qualitat gastronòmica a preus raonables. Però sobretot tastar un ventall variat d’elaboracions en un entorn geogràfic molt concret i realment excepcional. Així, les propostes que es podran tastar seran:Sa Punta: Parmentier de patata trufada amb papada de porc ibèric, sopa de ceba i tòfona; Saltejat de xipirons i carxofes, ou ferrat ecològic i tòfona; Arròs de Pals cremós amb carbassó, angules del Ter i tòfona; Steak tartar amb tòfona; Soufflé de xocolata amb tòfona i gelat de tòfona. Pahissa del Mas: Mongetes de l’ull ros de Pals, cols de Brussel·les, navalles, tòfona i salsa verda; Castanya,tòfona, codony i pera; Ous ben fregits, patata a la forquilla i tòfona; Llenguado, espinacs a la catalana, beixamel sense farina i tòfona; Arròs Carneroli de collita pròpia, ‘liquens’ d’anemones i tòfona; Filet de vedella de Girona, cremós de carbassó mantega de julivertada i tòfona; i Recuit de la Nuri, pera caramel·litzada, botifarra dolça i tòfona. Sol Blanc: Ous ferrats amb tòfona; Coca cruixent amb poma, encenalls de fetge fresc i tòfona; Brioix a la brasa amb sobrassada i tòfona; Patata, panxeta i tòfona; Pasta fresca amb tòfona a la crema; Arròs amb salsitxes fetge d’ànec i tòfona; i Xuixo amb crema de tòfona. La presentació de les jornades es va fer divendres al Mas Jofre, de Pals, que va cedir les seves instal·lacions per a l’ocasió. Es tracta d’una masia reformada del segle XVI situada entre camps de conreu que permet acollir fins a 20 persones per estades familiars, trobades amb amics o per a reunions d’empresa. Mas Jofre va ser la casa de Pere Jofra, que va representar a la vila de Pals durant les corts de Barcelona el 1537.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Borja Manzanares
President del Col·legi Oficial d’Infermeres de Barcelona

“Els problemes de la infermeria no tenen una solució màgica”

Barcelona
patrimoni

El Síndic renya l’Ajuntament de Mataró per Ca la Madrona

Mataró

Un pregó coral que repassa 40 anys de ràdio, tret de sortida de la Festa Major

SALT
societat

Detinguda una conductora implicada en un accident amb tres morts a Castellfollit del Boix a finals de juny

Castellfollit del Boix

Detingut un bomber voluntari per l’incendi de l’any passat

portbou / colera
tradicions

Exhaurides en 40 minuts les gairebé 4.500 entrades pel Concurs de Castells de Tarragona

TARRAGONA
Medi AMbient

Estudien el nivell de metà que retenen els boscos catalans

Cerdanyola del Vallès
economia

Territori signa el conveni per a la construcció d’una rotonda en l’encreuament entre la C-14 i l’LV-3025, a Agramunt

Barcelona
medi Ambient

Aigües de Reus adjudica els treballs de recuperació de tres nous pous d’aigua del recinte de l’aeroport

Barcelona