Societat

Sabadell s'embutxaca el quatre de vuit

És el primer descarregat de la seva història

Tothom té el seu moment de glòria, i el d'aquest cap de setmana no ha estat per a cap colla capdavantera ni per a cap actuació de nou, sinó per a uns Castellers de Sabadell que han completat el primer quatre de vuit de la seva història. Els de la camisa verda, que només l'havien carregat dos cops, els anys 1996 i 1997, el van descarregar ahir a Sabadell en una diada on, a més, van assolir el cinc de set i van carregar el dos de set. A la mateixa diada, els Castellers de la Vila de Gràcia també es van apuntar el quatre de vuit i confirmen un dels millors inicis de temporada de la seva història. El van completar, però, després d'un intent desmuntat. A més, van posar la cirera al pastís descarregant el dos de set i el cinc de set. Aquest darrer castell va ser el més destacat de la tercera colla a plaça, els Xics de Granollers.

La Vella no s'atura

Mentre la majoria de colles capdavanteres s'havien pres el cap de setmana per descansar abans dels compromisos de Sant Joan i del juliol, al Portal Nou no volen afluixar el seu inici fulgurant i van completar ahir a l'Arboç la millor actuació del cap de setmana, amb el quatre de vuit, el dos de vuit amb folre i el tres de vuit. Tot a punt, doncs, per a un calendari més que atapeït per als rosats, amb la diada de la festa major de Reus dissabte que ve, i amb un Sant Joan on, fins i tot, no descarten provar un castell de gamma extra com el dos de nou amb folre i manilles.

Els altres protagonistes de la diada van ser els Castellers de Terrassa, que van tornar a descarregar el quatre de vuit, però que no van tenir sort amb el primer intent de dos de vuit amb folre de la temporada, ja que el castell va cedir amb l'aixecador col·locat. Els altres dos castells dels de blau van ser el cinc de set i el quatre de set amb el pilar, castells també assolits a la mateixa plaça pels Nens del Vendrell, que van completar l'actuació amb un dos de set després d'un primer intent desmuntat. Els Minyons de l'Arboç, que celebraven el seu aniversari, no van tenir pas el seu millor dia i les seves temptatives amb el cinc de set van quedar en intent i intent desmuntat, i es van haver de conformar amb el tres i el quatre de set.

Dissabte, l'actualitat castellera es va centrar a la capital del Baix Camp. La diada de la Farinera va servir perquè els Xiquets de Reus descarreguessin un matiner dos de set després d'un primer intent desmuntat. Els de la camisa avellana van completar també el cinc de set i el quatre de set amb el pilar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.