La UPV investeix doctors honoris causa Adrià i Torreblanca, i la Miguel Hernández, Serrat
El cuiner i el pastisser advoquen per «receptes» contra la crisi i el cantautor agraeix el reconeixement a un ofici considerat «el germà pobre» de les arts
La Universitat Politècnica de València ha investit hui doctors honoris causa el cuiner català Ferran Adrià i el mestre pastisser Paco Torreblanca, que han agraït un reconeixement que demostra, segons han manifestat, que «la gastronomia és una forma més de cultura». També han remarcat la necessitat d'«educar» la societat des de xiquets «en la importància de seguir una alimentació saludable» i s'han referit a la seua professió en temps de crisi. Segons Torreblanca, «cal escometre certes reestructuracions obligatòries» per adaptar-se a les circumstàncies «sense rebaixar en cap cas la qualitat del producte». I, segons l'opinió d'Adrià, el futur de l'alta cuina passa per «un model de negoci informal que desterre els menjars de tres hores per una major rotació de clients i que permeta menjar productes naturals a un preu raonable».
D'altra banda, la Universitat Miguel Hernández d'Elx ha investit doctor honoris causa el cantautor Joan Manuel Serrat. Aquest ha considerat el reconeixement com «un acte d'estima» pel seu ofici i ha manifestat la seua alegria «perquè cada vegada que passa una cosa d'aquest tipus, la societat està reconeixent un ofici que històricament ha sigut un germà pobre dins de les arts».