Societat

la contra

Postres amb gust de tele

Pastisseries d'arreu del Maresme comencen a afegir als seus productes les Estrelletes de Sant Climent, unes postres nascudes a la sèrie de TV3 «La Riera», ambientada a la comarca

El Maresme no és una comarca fàcil quan es tracta de tro­bar pro­duc­tes que la sin­gu­la­rit­zin sen­cera. No hi ajuda que cada muni­cipi que ha fet el salt a bus­car símbols, pre­fe­rent­ment gas­tronòmics, en faci pro­pa­ganda més enllà dels seus límits ter­ri­to­ri­als i cadascú els defensi com a seus. Les cire­res d'en Roca d'Arenys de Munt, els cala­mars d'Arenys de Mar, les mon­ge­tes de Mal­grat, els vitralls de Canet, el vi d'Ale­lla o la coca de Lla­va­ne­res han creat amb el temps un bon gra­pat de segui­dors que en defen­sen les vir­tuts, i alguns, fins i tot, en defen­sen la capa­ci­tat per esde­ve­nir el pro­ducte comar­cal per excel·lència. Tot i això, i per evi­tar ferir sus­cep­ti­bi­li­tats, encara no s'ha fet una pro­posta en ferm, ni com a pro­ducte de taula ni com una altra pro­posta... tot i que tro­ba­des com la Cha­llenge Costa de Bar­ce­lona Maresme hi aspi­ren.

En un pano­rama ple d'indi­vi­du­a­li­tats, apa­reix un mitjà capaç d'aglu­ti­nar al seu vol­tant per­so­na­li­tats i mane­res de pen­sar ben diver­ses: la tele. Després de molts anys d'enveja sana envers altres ter­ri­to­ris de Cata­lu­nya que havien acon­se­guit cop­sar l'atenció dels res­pon­sa­bles de les sèries de TV3, el Maresme ha acon­se­guit des del mes de gener pas­sat ser l'esce­nari d'una nova pro­posta d'històries de sobre­taula on els amors, els odis, les reven­ges, les pas­si­ons i les enve­ges reu­nei­xen al vol­tant de l'apa­rell milers de per­so­nes. Una sèrie que mos­tra, encara que sigui d'esquit­llada, pai­sat­ges diver­sos de la comarca, i en que fins i tot s'ha arri­bat a crear un men­jar pen­sat per a un res­tau­rant de ficció que final­ment ha fet el salt a la dolça rea­li­tat. Parlo de les Estre­lle­tes de Sant Cli­ment que un bon dia els cui­ners del ja famós res­tau­rant on es couen tots els embo­lics de la sèrie, La Fonda, van idear com a postres per arro­do­nir un menú gur­met que crea adep­tes. La recepta d'aquests dolços la sub­mi­nis­tra als seus socis el Gremi de Pas­tis­se­ria de Bar­ce­lona i, de moment, nou esta­bli­ments de la comarca ja han començat a pre­pa­rar-los. Es tracta de les pas­tis­se­ries Danés, d'Arenys de Munt; Cam­pa­sol, de Canet de Mar; Horta Pas­tis­sers, Maica, El Pilar, Mira­cle i Uñó, de Mataró, i Sau­leda, de Sant Pol de Mar. No són mol­tes, és cert, però sí sufi­ci­ents per començar a escam­par l'interès entre els com­panys de feina i omplir més apa­ra­dors de dol­ces i sabo­ro­ses estre­lles.

Els ente­sos diuen que s'ha bus­cat la sen­zi­llesa i el bon gust per tal de popu­la­rit­zar el pro­ducte, i així ha apa­re­gut un pa de pes­sic de xoco­lata amb cober­tura de tres tipus: xoco­lata en pols, xoco­lata negra i cober­tura de coco. Es podran com­prar indi­vi­du­al­ment o en un lot amb les tres vari­e­tats, i es reco­mana que el preu s'assem­bli al que costa un crois­sant. Ara el pro­blema, però, el tin­dran els mares­mencs a qui no agrada la xoco­lata i que també recla­men un símbol gas­tronòmic amb ban­dera de la comarca. I n'hi ha, us ho puc asse­gu­rar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.