Societat

El Bisbat gestionarà les hostatgeries dels quatre santuaris perquè en plega el gerent

Una fundació específica els ha dirigit durant els últims set anys i el canvi no afectarà ni els serveis ni els treballadors

El Bisbat de Girona va cedir la gestió dels serveis de restauració i hostatgeria dels santuaris marians de la Salut de Sant Feliu de Pallerols, la Salut de Terrades, els Àngels i el Collell a la Fundació per a la Promoció dels Santuaris que, l'any 2003, es va constituir com a Fundació per a la Restauració dels Santuaris de Girona. Aquesta gestió es va cedir per rehabilitar els Àngels i fer el mateix, o mantenir en condicions, els altres tres. A més, de retruc, per reobrir-hi els serveis d'hostaleria i restauració que havien tingut. La fundació es va crear per a la gestió d'aquest espais. Ara per ara, però, el màxim responsable d'aquest ens ha acceptat una tasca professional semblant, lligada al santuari marià de Torreciudad, a Aragó i, segurament l'acompanyaran altres persones properes a la fundació gironina.

El Bisbat de Girona ha optat per recuperar la gestió dels quatre santuaris, sobretot a partir de la petició dels treballadors, que estaven preocupats per la situació en què podia quedar la fundació amb la marxa dels principals gestors, i a causa del fet que, com sembla a la resta del personal de la fundació, no es podia assumir la responsabilitat de continuar la feina feta fins ara.

El Bisbat ha confirmat que es fa responsable de la gestió dels santuaris i, a més, ha llançat un missatge de tranquil·litat, ja que l'únic canvi que hi haurà és el canvi de gestors. Les fonts del bisbat consultades, però, no han volgut dir si es buscaran professionals que assumeixin la tasca feta pel que fins ara era responsable de la fundació. Sí que queden garantits, però, tots els llocs de feina i els serveis de restauració i hostatgeria que ofereixen els santuaris marians. Tot i això, la confirmació oficial es farà durant els propers dies.

Els santuaris marians de les comarques gironines són molt concorreguts, sobretot per devots i, en alguns casos, també per públic familiar que busca tranquil·litat i gaudir de la naturalesa. La mitjana anual d'usuaris dels serveis de restauració i hostatgeria depassa les 5.000 persones.

Volen entrar en la gestió dels santuaris

L'alcalde de Sant Feliu de Pallerols, Joan Casa, ha demanat públicament que, aprofitant els canvis que hi ha en la gestió dels santuaris marians, com en el cas del de la Mare de Déu de la Font de la Salut del seu municipi, es creï un ens de gestió semblant al del patronat que regeix el santuari de la Mare de Déu del Mont. Casas manté que la seva intenció no és, ni de bon tros, entrar com a alcalde en la gestió que es fa dels restaurants i de les hostatgeries d'aquestes santuaris. Segons ell, es tracta que s'incorporin els alcaldes i representants d'entitats locals en la gestió de tot l'espai dels santuaris i del seu entorn. De fet, el plenari de Sant Feliu de Pallerols, en una de les seves últimes reunions, va acordar reclamar al Bisbat de Girona que estudiï i que tingui en compte aquesta proposta. Per a l'alcalde de Sant Feliu de Pallerols, ara seria el moment de plantejar-se-la. Segons ell, l'accés dels ajuntaments al òrgans rectors dels santuaris serviria per millorar la gestió de l'entorn i podria ser una altra via de finançament d'algunes actuacions. La fundació de santuaris es finançava amb la gestió dels equipaments.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.