Societat

Bràfim commemora els vint anys de l'agermanament amb Prayssac

Els veïns de les dues poblacions van trobar-se als Pirineus per commemorar l'aniversari

La trobada va arrencar amb una sortida amb autocar cap a Gavarnia, el poble més alt de la regió, situat al circ de Gavarnia, una muralla semicircular de 6 km de diàmetre, on cauen centenars de cascades i, entre aquestes, la més alta d'Europa amb 422 metres d'altura, declarada Patrimoni de la Humanitat per la Unesco. Els més valents van arribar, tot caminant, fins a sota mateix de la cascada. A la tarda, i després d'un bon dinar, es va anar a Cauterès - Pont d'Espagne, on es van visitar unes altres espectaculars cascades i també el pont que Napoleó va fer construir per a la seva primera dona, Josefina. A la tornada es va dur a terme el sopar oficial dels 20 anys amb balls i espectacles tradicionals. El president de l'agermanament per part de Prayssac, l'alcalde de Prayssac, la regidora de l'Ajuntament de Bràfim i l'exalcalde iniciador de l'agermanament van fer els corresponents discursos. Tots van fer un repàs a la història de l'agermanament i van coincidir a destacar que aquests anys han servit per intercanviar cultures i amistats. Van deixar clar que el paper dels joves és fonamental per assegurar la continuïtat de l'agermanament.

Diumenge, l'últim dia del 20è aniversari, el grup es va dirigir cap a la Mongie tot passant pel Tourmalet, on es va agafar el telefèric i, amb la traducció d'Òscar Segarra, es van poder seguir les explicacions de la visita de l'observatori més alt d'Europa, situat al pic du Midí a 2.877 m. Després de dinar, la foto de grup i la tradicional cantada del Cant dels adéus. Després van arribar els comiats i fins l'any vinent a Prayssac. Sens dubte, un viatge inoblidable i un acolliment familiar excel·lent.

Una mica d'història

El diumenge 26 d'agost de l'any 1990, amb la presència del conseller general de la regió del Lot, Maurice Fabre; l'alcalde de Caors, Bernard Charles, i l'alcalde de Prayssac, Michel Lolméde, per la part francesa, i, per la part catalana, l'alcalde de Bràfim, Guillem Segarra, alguns regidors del Consell Comarcal de l'Alt Camp, M. Rosa Llurba i Jaume Bartolí va tenir lloc l'acte d'agermanament entre els pobles de Prayssac i Bràfim.

Un any després, concretament el 25 de juliol de 1991, l'alcaldessa de Bràfim, Montserrat Ruiz, i l'alcalde de Prayssac, Michel Lolméde, signaven l'acta d'agermanament amb la presència dels seus iniciadors, M. Rosa Llurba, del Consell Comarcal de l'Alt Camp, i Guillermo Segarra, exalcalde de Bràfim.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.