Societat

Els reclosos de Picassent celebren el Dia de l'Orgull LGTB

El Col·lectiu Lambda trasllada per seté any les celebracions a la presó de l'Horta

Els interns de la presó de Picassent viuen aquest dimecres, 7 de juliol, una jornada d'alliberament personal, pel que fa a la seua pròpia sexualitat. El grup de Drets Humans del Col·lectiu Lambda ha organitzat el Dia de l'Orgull Lèsbic, Gai, Transsexual i Bisexual-LGTB, amb l'objectiu que les persones preses puguen manifestar les seues inquietuds respecte a la manera de viure la seua sexualitat dins de la presó. La iniciativa també serveix per a tractar l'actualitat homosexual, bisexual i transsexual i les reivindicacions del moviment LGTB, tant dins com fora dels centres penitenciaris.

Els activistes de Lambda implicats en aquest projecte han preparat tallers al voltant de la sexualitat. També es projectarà un documental que servirà de punt de debat sobre les reivindicacions entorn de l'orientació sexual i la identitat de gènere, així com per a fer una reflexió sobre la situació de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals en el món. Per a José de Lamo, coordinador general de Lambda, «la celebració de l'Orgull LGTB en el centre penitenciari té com a objectiu traspassar els seus murs i donar l'oportunitat a les persones preses de celebrar aquest dia amb nosaltres, de plantejar els seus dubtes i de continuar la col·laboració que començàrem fa més de set anys amb la direcció de la presó».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia