Societat

Montserrat vol reactivar l’interès per l’escolania

A causa de la pandèmia l’any passat s’hi van matricular pocs alumnes

Aquest any les jornades de portes obertes seran ‘permanents’ perquè les famílies puguin conèixer els estudis del centre

L’Escolania de Montserrat ha passat un any difícil, amb menys escolans del que és habitual. L’any passat, a causa de la pandèmia, no es va poder fer la jornada de portes obertes i, al final, també per la por als contagis, la crisi econòmica i la paràlisi del país, només hi van entrar cinc nens nous, menys de la meitat del que és habitual. Avui a l’Escolania hi ha 47 alumnes, quan la xifra normal i òptima hauria de ser entre 52 i 53. Això sí, de moment l’escolania és exclusivament per a nens i la possible entrada de nenes avui encara no es planteja.

“Teníem la jornada de portes obertes el 15 de març i el 13 es va tancar tot, per això moltes famílies que haurien vingut –normalment cada any venen entre 150 i 200 persones– no ho van fer i molts nens interessats en la música i el cant que haurien pogut ser candidats a entrar a la nostra escola no ho van ser”, explica Efrem de Montellà, prefecte de l’Escolania. “No és només a l’Escolania, passa a tot arreu, però estem amoïnats i volem que les famílies ens visitin, ens coneguin i vulguin que els seus fills entrin a l’Escolania. Després nosaltres mirem si els infants tenen les qualitats musicals i la veu apta que fa falta per poder cantar”, precisa Efrem de Montellà, que recorda que l’escolania de Montserrat, amb 700 anys d’història, està considerada un dels cors infantils de més qualitat del món i que és una peça clau de l’abadia.

Perquè no hi torni a haver pocs candidats a ser alumnes, l’Escolania aquest any farà primer una conferència informativa per internet, el dilluns 8 de març, i després farà unes jornades de portes obertes “permanents”: “Les famílies i els nens interessats podran demanar dia i hora i nosaltres els atendrem de manera personalitzada.” Com cada any els escolans que viuen al centre atendran els interessats i explicaran la seva experiència i ensenyaran les instal·lacions.

Els alumnes de l’Escolania hi ingressen –després de superar unes proves musicals i de veu– per cursar 4t de primària, tot i que alguns hi poden ingressar a 5è si ha quedat una plaça lliure. Marxen quan acaben 2n d’ESO, que és quan els canvia la veu. L’Escolania de Montserrat, quan no hi ha pandèmia, és també un dels cors més viatgers, ja que els demanen actuacions a tot arreu del món.

Efrem de Montellà assegura que “cap infant amb aptituds per entrar a l’Escolania ha deixat d’entrar-hi per motius econòmics”. Informa que hi ha beques per a cada alumne i que, si tot i així els pares no s’ho poden permetre, l’abadia també té prevista una línia d’ajudes.

LA DATA

08.03.21
el dia
que, a les 18.30 h, els responsables de l’Escolania faran una videoconferència informativa (www.escolania.cat).


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona