Societat

Homenatge sense homenatjats a Horta de Sant Joan

Els familiars dels bombers morts en l'incendi de fa un any no assisteixen als actes en record de les víctimes

Els familiars dels cinc bombers morts en l'incendi de fa un any a Horta de Sant Joan no han acudit als actes d'homenatge que s'han celebrat avui, un any després de la mort dels cinc membres del GRAF Lleida. D'aquesta manera, els familiars han posat en evidència el rebuig a la gestió de l'incendi que va fer el departament d'Interior.

Durant la jornada, han tingut lloc a Lleida i a Horta diferents actes en record a les víctimes de l'incendi, en els quals hi han acudit els representants institucionals, encapçalats pel conseller d'Interior, Joan Saura.

Alguns membres del cos dels bombers de Lleida també han mostrat durant aquest any el seu malestar per l'actuació d'Interior en la tragèdia. Una mostra d'això és la pancarta que s'exhibia avui a les instal·lacions del parc de bombers de Lleida en què es podia llegir Per la nostra seguretat i dignitat. Bombers enfadats. Ja n'hi ha prou de mentides.

Poc abans de les quatre de la tarda, hora en què el 21 de juliol passat van morir els bombers, alguns veïns d'Horta de Sant Joan s'han anat aproximant al mirador del Ports en un acte convocat per l'Ajuntament.

L'alcalde d'Horta, Àngel Ferràs, i el conseller d'Interior, Joan Saura, han fet una ofrena floral i un minut de silenci acompanyats pel secretari general del departament, Joan Boada, i el delegat del govern a l'Ebre, Lluís Salvadó. Han recordat les circumstàncies viscudes ara fa un any i han desitjat que un succés com aquell ”no es repeteixi mai més”.

Pel que fa a les crítiques als comandaments de l'operatiu d'extinció del foc, Ferràs ha reiterat que ”no vol buscar culpables”, sinó ”només conèixer la veritat”.

Sirenes als parcs de bombers

D'altra banda, a les quatre en punt han sonat sirenes a tots els parcs de bombers de Catalunya. Els companys del cos de bombers han recordat així Jaume Arpa, David Duaigües, Ramon Espinet, Jordi Moré i Pau Costa, els companys que van quedar atrapats pel foc quan aquest cremava amb més virulència. Només hi va haver un supervivent, Josep Pallàs, que va patir serioses cremades a tot el cos.

Les sirenes dels parcs de bombers de tot Catalunya han sonat durant un minut per recordar els cinc bombers que van morir en l'incendi. Al mateix temps, els bombers també han tret a l'exterior dels seus parcs els vehicles amb què treballen dia a dia i s'han concentrat en silenci.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia