Societat

El taxi tornarà a treballar a ple rendiment dilluns vinent

Coincidint amb la reobertura de l’oci nocturn, el sector abandonarà l’autoregulació que reduïa l’oferta en 2.000 cotxes diaris

Esperen que la demanda creixi per la revetlla de Sant Joan i el MWC

La reobertura de l’oci nocturn, dilluns que ve, anirà aparellada amb la tornada a la normalitat del taxi a l’àrea metropolitana de Barcelona. Les empreses que exploten flotes de taxis han decidit recuperar els treballadors que encara estaven en ERTO i donar per acabat el període d’autoregulació del sector, que previsiblement també deixaran d’aplicar els conductors autònoms. Arran de la baixada en picat de la demanda, el sector va decidir rebaixar fins al 60% el volum de taxis que circulaven pels carrers, una pràctica que representava que entre setmana hi havia 2.000 taxis menys treballant que abans de la pandèmia, per aconseguir que els que ho feien tinguessin més possibilitats de trobar clients.

El sector veu amb esperança la revetlla de Sant Joan, dimecres a la nit, que esperen que sigui la primera jornada amb una demanda important, ja que les previsions indiquen que molta gent sortirà a celebrar la festa, i està previst que puguin treballar tots els taxistes que ho vulguin. Són conscients que la caiguda del turisme pot dificultar la recuperació del volum de feina d’abans, com reconeix Tito Álvarez, portaveu l’Élite Taxi. “Durant els mesos d’estiu, el 80% de la facturació venia del turisme perquè, a més, baixa l’activitat de les empreses”, afirma. Tot i això, assegura que el sector té la vista posada en la celebració del Mobile World Congress (MWC) entre el 28 de juny i l’1 de juliol. En edicions anteriors la demanda de transport que generava l’esdeveniment era tan important que fins i tot la Generalitat autoritzava l’entrada de vehicles VTC procedents d’altres països. Aquest any no serà així perquè el format híbrid del MWC, amb actes virtuals, fa preveure que l’afluència d’expositors i visitants no serà tan abundant com altres anys. Els organitzadors han xifrat en 35.000 persones el nombre d’assistents. Està previst que cada dia hi hagi 8.000 taxis disponibles, a més dels vehicles VTC que tenen llicència per treballar.

LA XIFRA

15
mesos
fa que el sector del taxi autoregula l’oferta per evitar l’excés de taxis sense passatge pels carrers.

LA DATA

28-6-2021
Comença
el Mobile World Congress al recinte de Gran Via de la Fira de Barcelona, i s’allargarà fins l’1 de juliol.
Les claus

Tranquil·litat després de les últimes protestes

M.M

Les darreres protestes del sector del taxi per denunciar els incompliments de la normativa que fan les VTC han tingut efecte, segons els taxistes.

Més vigilància

La Guàrdia Urbana de Barcelona ha intensificat el control de vehicles VTC, tal com es van comprometre a fer la regidora de Mobilitat i presidenta de l’IMET, Rosa Alarcón, i el tinent d’alcaldia de Seguretat de l’Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, en una reunió amb representants del sector el 20 de maig passat, coincidint amb la darrera mobilització de taxistes.

Controls a l’aeroport

La pressió per frenar les il·legalitats ha arribat també a l’aeroport de Barcelona, on els Mossos d’Esquadra s’encarreguen d’inspeccionar els VTC per assegurar que compleixen la normativa.

Propera trobada

Dilluns hi ha prevista una altra trobada de Batlle i Alarcón amb representants dels taxistes per informar-los de les inspeccions fetes a les companyies de VTC en les últimes setmanes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Identifiquen un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT
Societat

Els sindicats de presons convoquen vagues el 26 d’abril i 11 de maig

Barcelona
CAMPRODON

S’estrena una guia turística que utilitza la Intel·ligència Artificial

CAMPRODON
VENTALLÓ

Les últimes pluges garanteixen els farratges als pagesos gironins

VENTALLÓ
TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona
Èlia Soriano
Directora de l’Institut Català de la Dona (ICD)

“Totes hem patit allò de «No soc prou prima», «No soc prou alta»”

barcelona