Societat

LLORET DE MAR

Condemna per haver intentat clonar targetes

L’Audiència de Girona ha condemnat a dos anys de presó un home que va manipular un caixer bancari a Lloret per clonar targetes. L’acusat no en va arribar a falsificar cap perquè la policia local, alertada per un veí, el va localitzar i detenir prop de la sucursal. Al judici, el processat va reconèixer que el 24 d’agost del 2017, acompanyat d’un altre sospitós, va instal·lar un sistema de registre de bandes magnètiques i una microcàmera per captar codis PIN. El tribunal li ha imposat dos anys de presó per un intent de falsificació i una multa de 540 euros per tinença de moneda falsa perquè tenia un bitllet de 500 euros “inautèntic”. Li apliquen l’atenuant de dilacions indegudes. No haurà d’entrar a la presó. L’acusat s’enfrontava inicialment a vuit anys de presó. Com que ha reconegut els fets i el cas ha trigat més de quatre anys a arribar a judici, la fiscalia i la defensa han arribat a un acord que s’ha traduït en una rebaixa de la pena. Seguint la conformitat, la secció quarta de l’Audiència de Girona l’ha condemnat de viva veu com a autor d’un delicte de falsificació de targetes de crèdit i dèbit en grau de temptativa i un delicte de tinença de moneda falsa, aquest darrer en la modalitat atenuada per recepció de bona fe. Li apliquen un atenuant de dilacions indegudes, i com que no té altres antecedents, evitarà l’ingrés en un centre penitenciari..

Figueres

Junts presenta al·legacions a les ordenances

J.P

El grup municipal de Junts per Figueres ha presentat al·legacions a les ordenances fiscals per a l’exercici 2022 amb l’objectiu de reclamar al govern municipal que rectifiqui la proposta d’augment d’impostos i taxes per segon any consecutiu a Figueres, i la recuperació de les bonificacions per a l’obertura de nous establiments a la ciutat. Jordi Masquef argumenta que els figuerencs no es poden permetre un nou augment.

GIRONA

‘Guaridas del lobo’ es presenta avui a Calmot

J.C.L

Xosé M. Núñez Seixas (Premio Nacional de Ensayo 2019) presenta avui a la llibreria Calmot de Girona (19 h) Guaridas del lobo (Editorial Crítica), en què repassa com l’Europa contemporània s’ha enfrontat al passat i als seus propis fantasmes vinculats a la memòria dels dictadors. En la presentació, l’acompanyaran els historiadors Maxi Fuentes i Javier Rodrigo.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La UdG participa de la nova aliança d’universitats transfrontereres ACROSS

girona
societat

El TSJC denega l’amnistia pels aldarulls al botellot massiu de la Mercè

barcelona
societat

Els naixements cauen un 3,9%, i Martina i Jan són els noms més posats el 2023

Barcelona
societat

Un 81% de les persones que viuen al carrer a Barcelona no ha rebut atenció social

barcelona

Comença la vacunació massiva per parar el mal de la llengua blava

Prats de Lluçanès

L’Ajuntament ja té el pressupost per cobrir la pista exterior de Palol d’Onyar

quart
societat

La Generalitat declara 131 municipis més com a zones tensades on aplicar el topall del lloguer

barcelona

L’ACA licita les obres per a garantir el sanejament de les aigües residuals

gualta
societat

La pastura amb cabra catalana de l’Espai Agrari de Gandesa, a ple rendiment

Gandesa