Societat

Controvertida creació d’un càrrec de confiança a l’Ajuntament de Banyoles

Tota l’oposició vota en contra d’incorporar la plaça d’assessor de Serveis Socials

El lloc serà per a l’exdirector general d’Acció Social Jordi Rustullet

L’exregidor d’ERC i exsecretari general del Departament d’Acció Social de la Generalitat Jordi Rustullet serà assessor tècnic dels Serveis Socials de l’ Ajuntament de Banyoles , un càrrec que, a la pràctica, implica comandar el procés de creació dels serveis socials municipals al costat de la regidora de Benestar Social, Ester Busquets. Per fer-ho possible, el consistori ha creat la corresponent plaça eventual, de confiança, amb una remuneració de cap de servei (52.000 euros bruts anuals). L’eventualitat de la plaça s’acabarà el juny del 2023, quan es convoqui un concurs per convertir-la en plaça estructural, segons va assegurar ahir l’alcalde, Miquel Noguer. Rustullet, que fins al desembre era el gerent del Consorci Sant Gregori de Girona i actualment encara és tècnic del Consorci de Benestar Social Gironès - Salt (al qual haurà de demanar excedència quan s’incorpori a la nova feina de Banyoles), ja estava dirigint el procés de creació de l’àrea municipal de Serveis Socials des de feia uns mesos, però sense cobrar.

En el ple d’ahir es va aprovar la creació de la nova plaça. Ningú va posar en dubte l’elecció de Rustullet (el nomenament del qual s’haurà de fer amb un decret d’alcaldia), però en canvi tota l’oposició va votar en contra de la creació del càrrec eventual, fins i tot ERC. En nom dels republicans, Jaume Butinyà va considerar que JxCat està aprofitant la seva majoria absoluta per prendre decisions sense consensuar i que no s’està informant prou del procés de creació de l’àrea de Serveis Socials. D’altra banda, va insistir –com ja havia fet en anteriors ocasions– que no estan d’acord amb la creació de la nova àrea perquè per ells suposa un perjudici important per a la resta de la comarca.

Sumem i Convivència i Progrés van coincidir a lamentar que, en lloc de convocar un concurs, l’equip de govern hagi fet una elecció a dit.

LA FRASE

La creació dels serveis socials de Banyoles perjudica els serveis socials de la comarca
Jaume Butinyà
PORTAVEU D’ERC A L’AJUNTAMENT DE BANYOLES


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia