Societat

l'ametlla de mar

Més de seixanta participants en la diada del rossejat

A més de ser una festa de projecció gastronòmica i turística, és una de les que té més participació

“El truc és fer una bona picada”. Segons Enric Tomàs, aquest és el secret del rossejat, un plat típic de l'Ametlla de Mar que originàriament cuinaven els pescadors quan sortien a la mar. Ahir, 63 persones van participar en la 26a Diada Gastronòmica del Rossejat, cuinant aquest plat que després va ser valorat per un jurat. Tomàs era un dels membres del jurat, que està format per les persones guanyadores del concurs en edicions anteriors. Per això, ell sap bé com s'ha de cuinar: “El rossejat és molt complicat, has d'encertar el punt de l'arròs, que ha de ser poc fet, i posar-hi l'oli just. I com més varietat de peix hi hagi al brou, millor”. Però ahir la feina de Tomàs, pescador, no era cuinar sinó valorar el rossejat dels participants. “S'ha de tenir en compte el gust, el color i la presentació”, va comentar Tomàs.

Tal com va explicar Lurdes Núñez, tècnica de Turisme de l'Ametlla de Mar, enguany han pogut ampliar el nombre de participants en el concurs. “Fins ara hi havia dos torns per cuinar, i enguany n'hi ha tres, perquè molta gent que volia participar-hi no podia fer-ho”, va comentar Núñez. I és que la diada del rossejat, a part de ser una festa de projecció gastronòmica i turística del municipi, també és una de les més participatives. Des dels més joves fins als més veterans s'atreveixen a posar-se davant els fogons i cuinar el seu rossejat. I qui no ho fa, hi va a passar una bona estona i a degustar aquest plat típic de la cala.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.