Societat

Andreu d’Anglaterra arriba a un pacte amb la denunciant per evitar el judici per abús sexual

El pacte inclou un “substanciós donatiu” a l’ONG de l’acusadora

El príncep Andreu d’Anglaterra ha aconseguit avui un acord extrajudicial amb la dona que el va denunciar per abús sexual quan ella era menor d’edat, anomenada Virgínia Giuffre, la qual cosa sembla allunyar l’espectre d’un judici que li podria implicar encara més descrèdit del que sofreix després del seu progressiu apartament de la cort anglesa.

Els advocats d’Andreu han presentat aquest dimarts un escrit dirigit al jutge Lewis A. Kaplan, encarregat del cas, en el qual no revelen els termes de l’acord, però li demanen que “suspengui tots els terminis” del judici, que estava previst que comencés la pròxima tardor.

En la carta signada per David Boies, l’advocat del príncep, anticipa al jutge que introduiran una demanda de sobreseïment del cas en un termini de 30 dies.

El jutge Kaplan té ara la potestat d’arxivar el cas, així com de mantenir en secret els termes de l’acord extrajudicial.

Virgínia Giuffre encara no s’ha pronunciat sobre l’acord en el seu compte de Twitter, on sol comentar els avatars del seu cas i reclama sempre justícia per a les víctimes d’abús i tràfic sexual, amb esment a l’ONG que ella va fundar per a lluitar contra aquest flagel anomenada “Soar” (sigles per “parla alt, actua, reclama).

Però els advocats de les dues parts han signat un comunicat conjunt en el qual donen alguns detalls sobre l’acord, com per exemple que Andreu farà “un donatiu substanciós a l’organització de Giuffre que defensa els drets de les víctimes”.

Sense admetre en cap moment la responsabilitat personal d’Andreu en els abusos que Giuffre va denunciar quan ella tenia 17 anys, el comunicat conjunt sí que esmenta el seu nom: “El príncep Andreu mai va intentar tacar la personalitat de Giuffre, i reconeix que ella ha sofert, tant per ser víctima com pels atacs públics injustificats”.

I per primera vegada, Andreu es desmarca del seu amic Jeffrey Epstein, l’home que suposadament li va presentar a Giuffre i que va acabar suïcidant-se en una cel·la de Nova York en vespres de ser jutjat per nombrosos casos d’abús sexual.

Durant els passats dos anys, l’estratègia d’Andreu va passar per negar qualsevol tracte íntim amb Giuffre, negar fins i tot que la conegués i defensar la seva amistat amb Epstein, una amistat de la qual van gaudir altres personalitats de la talla de Bill Clinton, Donald Trump, Bill Richardson o George Mitchell, entre desenes de noms amb una cosa en comú: eren part de l’elit en el sentit més ampli.

El comunicat d’avui, que marca clarament un canvi d’estratègia impulsat pel creixent descrèdit d’Andreu, assenyala que el príncep “es compromet a demostrar el seu penediment per aquesta associació (amb Epstein) donant suport a la lluita contra els mals del tràfic sexual i fent costat a les víctimes”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Es disparen les denúncies per discriminació a Barcelona

Barcelona
xarxes socials

Instagram crea un nou “compte adolescent” amb control parental

barcelona
Societat

Mor Jaume Ribas, un dels últims faroners d’Eivissa i Formentera

Ryanair manté nou rutes hivernals a Girona però amb un 33% més de vols

GIRONA

El Ripollès instal·larà càmeres als accessos de la comarca

ripoll
europa

La CE demana prohibir en espais a l’aire lliure tabac i cigarretes electròniques

barcelona
salut

Es redueixen un 15% els treballadors que van amb cotxe a l'Hospital d'Olot

olot
Sanitat

El nou CAP Florida Sud de l’Hospitalet de Llobregat obrirà el dia 25

L’Hospitalet de Llobregat
MEDI AMBIENT

Neumàtics, plàstics i ferros, els principals residus del fons marí al port de la Ràpita

La Ràpita