Peralada recupera dos anys després la Processó dels Dolors
Té més de vuit-cents anys d’antiguitat, transcorre de nit, i simbolitzat els Dolors que sentia la Verge Maria
La Setmana Santa de Peralada recupera aquest any la Processó dels Dolors, una de les més antigues de Catalunya, després de dues edicions sense celebrar-se pels efectes de la pandèmia. En els diferents passos d’aquesta processó es poden veure tresors de l’església, com ara: la Mare de Déu dels Dolors, la creu processional o el Sant Crist Negre, entre d’altres. Es tracta d’una de les processons més antigues de la Catalunya. La processó, coneguda també com la Processó del Silenci, tindrà lloc el divendres, 8 d’abril. Començarà a les 20:30 h amb la missa concelebrada a l’església de Sant Martí, seguirà amb la processó i finalitzarà amb una popular menjada de bunyols, el dolç estrella de la Setmana Santa.
Més de vuit segles
La processó, que té més de vuit-cents anys d’antiguitat, transcorre de nit, simbolitzant els Dolors que sentia la Verge Maria, causats per la Passió del seu Fill. Hi participen més de 50 persones activament, que es van canviant per a suportar els pesos de les imatges que per única vegada a l’any surten.
La processó silenciosa sortirà de l’Església de Sant Martí, plaça Gran, plaça Sant Domènec · Carrer Burriana, carrer del Forn, plaça de Sant Antoni, plaça del Carm, carrer de l’Hospital, costa de les Monges, plaça Ramon Muntaner, plaça de l’Església. Els priors són: Antoni Casellas i Eva Genís Bueno i els primers comissaris, Pere Carbós i Montse Rigau i els segons comissaris Joan Bigas i Sol Vargas.