Societat

Salvament Marítim envia un vaixell per a buscar els immigrants del 'Montfalcó'

El govern central ha enviat un vaixell per a auxiliar els 26 immigrants que va recollir el pesquer català Montfalcó el divendres passat en aigües líbies, segons ha informat el Ministeri de Foment. El vaixell Clara Campoamor de Salvament Marítim ha sortit des de Palma de Mallorca. Es preveia fer l'operació avui dimecres al sud de l'illa de Sardenya, però els tripulants han confirmat que el mal temps impedirà que el vaixell arribar aquesta nit.

El Clara Campoamor es dirigirà amb els immigrants cap a un port de l'Estat espanyol que encara es desconeix, tot i que podria ser el de Sant Carles de la Ràpita (Tarragona), d'on procedeix el Montfalcó. També es parla del de València o el de Barcelona.

El remolcador català es trobava a primera hora de la nit de divendres passat remolcant gàbies de tonyina a unes 120 milles al sud de Malta, quan es va apropar una pastera amb 26 persones.

En un primer moment els van proporcionar aigua i aliments a l'espera de rebre l'ajuda de les autoritats de Malta, Líbia o Itàlia, que finalment no es va produir, malgrat les gestions realitzades pel Govern, segons ha destacat.

El Montfalcó va estar auxiliant la pastera durant diverses hores, però el temps era dolent i, per raons de seguretat va haver de transbordar els immigrants. La pastera va acabar partint-se en dues parts i enfonsant-se.

Davant la impossibilitat de desembarcar els immigrants en els països de l'entorn, el pesquer va deixar la matinada passada les gàbies de tonyina en un remolcador de la mateixa companyia i va posar rumb cap a l'Estat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.