Societat

La Guàrdia Urbana carrega en el desallotjament de les 'cases barates'

Els agents antiavalots de la Guàrdia Urbana han carregat aquest migdia contra alguns veïns que es resistien al desallotjament. En aquests moments de tensió, els periodistes que cobrien els fets també han rebut. Alguns veïns s'han queixat de la contundència policial, i han anat a l'ambulatori per obtenir un certificat de les contusions rebudes.

Els agents de la Guàrdia Urbana han començat cap a les 09.30 hores el desallotjament de les 'cases barates' situades al barri del Bon Pastor, al districte barceloní de Sant Andreu. El barri està immers en un projecte de reordenació urbanística, que preveu enderrocar les 'cases barates', construïdes el 1929, després de l'Exposició Universal d'aquest any a la ciutat.

Tensió
Diverses famílies que vivien en aquests habitatges, unes cinc, s'han negat a marxar perquè discrepaven d'aquesta reforma i també rebutjaven la indemnització i el pis oficial que els oferia l'Ajuntament. Asseguraven que les condicions ofertes no eren avantatjoses ja que els proposaven un pis en propietat amb una hipoteca de 300 euros al mes durant vint anys.

Després de la càrrega policial, la Guàrdia Urbana ha establert un perímetre de seguretat a prop de les cases perquè els curiosos i els periodistes no s'hi acostessin, mentre els veïns directament afectats seguien buidant casa seva i carregant les caixes en camions de mudances.

S'hi han concentrat un centenar de persones, algunes de les quals es mostraven satisfetes del fet que es produeixi el desallotjament.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.