Societat

Les pernoctacions en apartaments turístics es dupliquen al juny

Superen en 1,6% les dades en el mateix període del 2019

Els càmping registren un 9% més d’estades i un 15,3% més de viatgers que fa dos anys

El nombre de pernoctacions en apartaments turístics a Catalunya s’han duplicat al juny (+115,1%), segons l’Enquesta d’Ocupació en Allotjaments Turístics Extrahotelers publicada per l’Institut Nacional d’Estadística. Les 77.483 pernoctacions registrades en el sisè mes de l’any superen en un 1,6% les dades assolides el 2019. Tot i això, el nombre de viatgers d’aquest tipus d’establiments, que ha sigut de 139.928 persones, sí que ha notat un descens en relació al nivell de fa dos anys (-6,6%), cosa que s’explicaria per l’arribada de menys viatgers però que s’han quedat més temps. Per la seva banda, les pernoctacions i el nombre de viatgers en càmpings han pujat un 57,1% respecte a fa un any, amb 2.572.056 pernoctacions i 621.258 turistes.

Els dos indicadors es troben per sobre dels nivells registrats el juny de 2019. En concret, el nombre de pernoctacions en càmpings és un 9,1% superior a la dada registrada el juny de 2019 i, en el cas dels viatgers, un 15,3% inferior. Catalunya és el destí més popular de l’Estat en càmpings.

El nombre de pernoctacions en establiments de turisme rural ha estat de 109.775 al juny, un 8,8% més respecte a l’any passat, però un 6,3% per sota dels nivells de 2019. El nombre de clients allotjats en aquest tipus d’establiments ha estat de 47.600 viatgers, un 9% anual més, però un 11,3% menys en comparació amb el mateix mes de 2019.

En el cas dels albergs, l’ocupació registrada el juny d’aquest any continua sent inferior a la xifra del mateix període de 2019 (-23,8%). El juny de l’any passat es van registrar 36.204 pernoctacions en albergs a Catalunya, un 124,3% menys que les d’aquest any (81.221) . En aquest període, el nombre de clients en albergs ha estat de 38.239 viatgers, un 115% més que el 2021 però un 17,4% menys que el 2019.

A l’Estat

A l’Estat, totes les pernoctacions en allotjaments turístics extrahotelers han pujat un 82,9% respecte al juny de 2021, sobretot per l’impuls del turisme estranger, ja que els no residents que han realitzat un 279,2% més de pernoctacions. L’augment entre els locals ha sigut molt més moderat, del 20,6%. Les Illes Balears, Catalunya i Andalusia han estat les principals destinacions en aquest període. Entre càmpings, albergs, cases rurals i apartaments, al juny s’han registrat més de 9,6 milions de pernoctacions, un 124,4% més que l’any passat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES
societat

L’Ajuntament reforçarà les línies de bus i ampliarà les restriccions de trànsit al voltant del Park Güell

barcelona
PORQUERES

Fase final de la recollida de propostes dels pressupostos participatius

PORQUERES

Estudien com millorar la mobilitat de dues de les principals vies de la ciutat

girona