Societat

Mossos atribueix 22 delictes als falsos revisors de gas detinguts al juny

Actuaven a l’àrea de Barcelona i seleccionaven com a víctimes persones d’edat avançada i vulnerables

Els Mossos d’Esquadra atribueix 22 robatoris violents, furts i estafes al grup criminal que utilitzava el mètode dels falsos revisors i que va ser desmantellat el 13 de juny. Actuaven a l’àrea de Barcelona i seleccionaven com a víctimes persones d’edat avançada i vulnerables, que vivien soles.

La banda va ser desmantellada el passat 13 de juny i tres dies després el líder del grup va entrar a la presó per ordre del jutjat instructor de la causa, mentre que l’altre membre va quedar en llibertat amb càrrecs.

Els detinguts seleccionaven les víctimes i un cop escollides, les trucava fent-se passar per la companyia de gas i tractaven les víctimes pel seu nom de pila. També les hi feien diverses preguntes de control per comprovar que es trobaven soles. Un cop havien confirmat la informació, les avisaven dient que en uns minuts s’adreçarien al domicili uns operaris per a fer comprovacions de la instal·lació del gas. Les persones que s’adreçaven al domicili ho feien amb roba de treballador i targetes amb logotips falsos de la companyia de gas per donar més credibilitat a les víctimes.

Un cop al domicili distreien les víctimes mitjançant enganys i la posada en escena d’una suposada revisió del gas i les hi sostreien targetes de crèdit, joies i els diners en efectiu que disposessin. Paral·lelament, recopilaven les dades necessàries de les claus d’aquestes targetes així com de la banca en línia per sostreure diners del seu compte bancari.

Si la víctima no accedia a donar aquestes dades, els presumptes autors no dubtaven en amenaçar-les i en utilitzar la violència en la seva contra. En alguns casos van reportar amenaces amb armes blanques.

Un cop desmantellat el grup, els Mossos han continuat la investigació per identificar els detinguts i altres col·laboradors com a autors d’altres robatoris i estafes.

Les persones que hagin estat víctimes d’un robatori d’aquest tipus i encara no hagin recuperat les joies, han d’enviar un correu electrònic a [email protected] i els investigadors hi contactaran per mostrar-los fotografies dels objectes recuperats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Els pastissers preveuen vendre unes 800.000 mones de Pasqua

Barcelona
canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Identifiquen un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT
Societat

Els sindicats de presons convoquen vagues el 26 d’abril i 11 de maig

Barcelona
CAMPRODON

S’estrena una guia turística que utilitza la Intel·ligència Artificial

CAMPRODON
VENTALLÓ

Les últimes pluges garanteixen els farratges als pagesos gironins

VENTALLÓ
TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona