Societat

Biodrissa comercialitza melmelades i compotes

Fan servir pomes ecològiques i les vendran en botigues de la fundació i negocis especialitzats

La Fundació Drissa, entitat gironina sense ànim de lucre dedicada a la inserció laboral de persones amb un problema de salut mental, acaba de llançar al mercat les melmelades i compotes de poma ecològica amb segell propi, Biodrissa, la marca d’horticultura ecològica que han registrat.

La nova línia de producte, que s’elabora de manera artesanal amb collita pròpia, es presenta en quatre varietats: melmelada de poma Golden, de poma Story, de poma Story amb xocolata, i compota de poma Opal. La gamma, que ja es pot adquirir als punts de venda Biodrissa de Girona i també a la botiga en línia de la marca (Biodrissa.cat), neix amb la idea de comercialitzar-se en altres establiments especialitzats.

Collita de poma ecològica

La Fundació Drissa és un dels grans productors ecològics de les comarques gironines. L’entitat és propietària d’una finca ecològica que abasta onze hectàrees d’extensió, quatre de les quals són una zona boscosa, de roures i alzines, i la resta estan destinades al cultiu de fruiters, verdures i hortalisses de temporada. La producció de l’horta, situada a Campllong (Gironès), està acreditada amb la certificació de producció ecològica CCPAE, que garanteix els processos de producció i cultius ecològics a Catalunya i Europa, les certificacions de qualitat ISO 9001, la mediambiental 1400, i la de venda de proximitat de productes agroalimentaris.

El llançament de les melmelades i compotes ha coincidit amb la primera collita de la poma, que ha començat aquesta setmana i durarà fins a finals d’octubre.

D’entrada, han cultivat set varietats diferents de pomes (Gala Brookfiled, Renoir, Crimson Crisp, Golden Reinders, Opal, Story i Fujiko) i una de pera (Conference), que es posarà també a la venda aquesta setmana. D’acord amb les primeres previsions, Biodrissa recollirà aquest any més de 30.000 quilos de fruita de “gran qualitat”.

La Fundació Drissa, en conjunt, dona feina actualment a una plantilla de 145 treballadors, el 75% dels quals són persones amb problemes de salut mental. En aquests moments, el negoci de l’horticultura ecològica dona feina a 21 persones. La taxa d’inserció laboral de l’entitat se situa en el 35%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Olot

Multen el conductor d’un camió que perd la càrrega de vísceres

Olot
SOCIETAT

La policia de Calella s’equipa amb pistoles elèctriques

Calella

El govern de la Bisbal afirma que ha començat “a fer el tomb” a la ciutat

la bisbal d’empordà
MEDI AMBIENT

Comencen els contactes per la nova estratègia conjunta pel litoral del Maresme

Mataró

Vic reclama que també es “relaxin” les restriccions per la sequera a Osona

Vic

El sindicat USPAC acusa Interior de “treure’s les puces de sobre” en el cas de Girona

girona
SOCIETAT

Manresa inaugura la comissaria conjunta de Mossos i Policia Local al centre

Manresa

S’amplia a 51 espais la xarxa de refugis climàtics per aquest estiu

girona

Més de cinc milions de fons europeus per reformar l’Hospital de Berga

Berga