Societat

gastronomia

Melmelada de maduixa del Maresme i paté de carxofa del Prat picant al Gastronomic Forum Barcelona

La Cooperativa Agrícola del Prat i Espigoladors també presenten la crema de carxofa feta amb excedents

Melmelària presenta melmelades de més de quaranta sabors

Els petits productors també estan presentant els seus productes al Gastronomic Forum Barcelona (GFB). La Cooperativa Agrícola del Prat i Espigoladors, entitat sense ànim de lucre que lluita contra les pèrdues i el malbaratament alimentari, tenen sobre el taulell el Paté de Carxofa Prat Picant, que ja es pot comprar a les botigues de les famílies pageses del Baix Llobregat però encara no en establiments de fora d’aquesta comarca. Una altra petita artesana, Cristina Martorell, de Tiana, que fa 14 anys va crear Melmelària, amb melmelades artesanals que fa a l’obrador de casa seva, està presentant melmelades de més de quaranta sabors, entre els quals de maduixes del Maresme amb menta, de llimona, de figues al brandi o de pastanaga amb suc de taronja. En realitat fa melmelades de més de dos-cents sabors, però no els ha pogut portar tots al GFB. “Totes les melmelades estan fetes amb fruita i verdura de proximitat i de temporada”, assegura la Cristina Martorell.

Durant aquests tres dies que dura el Gastronòmic Fòrum Barcelona, saló de l’alimentació i la gastronomia de referència internacional, els petits artesans donen a conèixer els seus productes perquè restaurants i establiments gastronòmic els coneguin. La Cooperativa Agrícola del Prat donarà a conèixer el paté picant de carxofa (el paté sense picar ja existeix de fa temps) i també la crema de carxofa. Un dels objectius d’aquests productes, que es fan amb Espigoladors, és que es produeixen principalment amb excedents de carxofa. “La idea és reduir el malbaratament i vendre productes que habitualment no arribarien a les parades degut al seu aspecte”, explica la Montse Lozano, de la Cooperativa Agrícola del Prat.

La presentació d’aquests productes coincideix amb l’inici de la temporada de carxofa, tot i que no és fins el desembre quan la carxofa està és bona. S’ha de veure aquest any com hauran afectat les elevades temperatures al producte. Les petites explotacions agrícoles alcen la veu, també al fòrum gastronomic, per reivindicar polítiques que els ajudin a suportar l’elevat cost de l’energia, que afecta directament les seves produccions. Es productors més modestos denuncien que han arribat al límit de la supervivència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia