Societat

Es preveu més ocupació el segon cap de setmana del pont de la Puríssima

Els empresaris del sector de l’hostaleria de la província de Girona han destacat que aquest pont és anòmal perquè s’escau entremig de la setmana i, per tant, l’ocupació serà fluctuant

Aquest cap de setmana arrenca un pont de la Puríssima més llarg de l’habitual. El fet que els dies festius siguin un dimarts i un dijous obre la possibilitat de fer múltiples combinacions i que enganxi el cap de setmana del 3 i 4 de desembre o el del 10 i 11. Per aquest motiu el president de la Federació d’Hostaleria de Girona considera que serà un pont “fluixet” al mateix nivell de reserves que el 2019. Per la seva banda, el president de l’Associació de Càmpings de Girona, Miquel Gotanegra, ha afegit que serà “un pont complicat” que “no generarà ocupacions importants” i per tant l’èxit final d’aquest pont de la Puríssima “dependrà molt de si fa bon temps”.

El Ripollès i la Cerdanya serà la zona on es concentraran més reserves duran el segon cap de setmana del pont i la Federació d’Hostaleria calcula que s’arribarà al 80% d’ocupació. Malgrat tot, entre setmana els hotels podrien fregar entre un 35 i 40% dels llits ocupats, xifres similars a les que hi ha actualment, sense ser pont. Escudero creu que aquest pont no és habitual perquè més enllà dels festius del 6 i el 8 de desembre, no s’ha unificat un criteri a l’hora de fer pont i, per tant, molta gent s’ha adaptat els festius com ha volgut.

La Garrotxa i Girona ciutat, destins que funcionaran

A la Garrotxa les ocupacions estaran entre el 70 i el 75% de mitjana i la ciutat de Girona també registrarà un nombre de reserves elevat. “La gent té ganes de neu i de muntanya o de ciutat”, ha explicat el president de la Federació d’Hostaleria. En aquesta mateixa línia, des de l’Associació Turística d’Apartaments Costa Brava – Pirineu (ATA) també consideren que les destinacions de muntanya i de ciutat seran les que tindran més tirada entre els seus associats. La membre de la junta de l’ATA, Esther Soler, assegura que habitualment ja hi ha aquest comportament. Es preveu que l’ocupació de tots els allotjaments turístics a la ciutat de Girona estigui sobre el 50%.

Pel que fa al litoral només hi haurà un 20% de l’oferta de càmpings oberta i entre un 15 i un 20% dels hotels disponibles. Aquells que obren preveuen tenir entre un 50 i un 60% dels llits ocupats

Reserves a última hora

De fet, tots els representants del sector turístic coincideixen en què en els últims anys s’ha imposat una tendència de reserves “a ultimíssima hora” en ponts com el de la Puríssima, fet que dificulta preveure quina serà l’ocupació dels establiments. El motiu és que el mercat de proximitat es mou sobretot a última hora en funció del temps que faci i també de l’oferta lúdica que trobin.

L’arribada tardana de la fred ha fet que el president de l’Associació de Càmpings de Girona ho vegi com una oportunitat per demostrar que el litoral gironí també pot ser una destinació d’hivern. “Més enllà d’anar a la platja, a la Costa Brava també es poden fer rutes pels camins de ronda o visitar els tres parcs naturals que tenim”, ha afegit Gotanegre.

Restauració al 60%

Per altra banda, la restauració també compta amb omplir un 60% de les taules durant els dies del pont. Fins ara, el dia amb més reserves és el divendres 9 de desembre. Pel que fa a les estades, de mitjana els visitants es quedaran entre 2 i 3 nits als establiments de la demarcació.

Perfil del turista i mitjana d’estades

El perfil del turista, que visitarà les comarques de Girona durant la festivitat de la Puríssima, es caracteritza per ser famílies catalanes majoritàriament de la ciutat de Barcelona i rodalies.

La mitjana d’estades per persona i nit a tota la província de Girona fluctuarà entre 2 i 3 nits i, els dies que els allotjaments turístics tindran una major ocupació seran del 8 a l’11 de desembre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona