Societat

Barcelona enviarà generadors elèctrics, més material d’emergència i camions de bombers a Kíiv

L’alcaldessa Ada Colau assegura que la capital mantindrà el suport als ucraïnesos davant la invasió “il·legítima” per part de Rússia

Barcelona enviarà el 16 de desembre generadors elèctrics a Kíiv per pal·liar els problemes amb la infraestructura elèctrica arran de la invasió russa. Colau ho ha anunciat des de Kíiv, on està de viatge oficial. Aquests generadors formaran part d’un segon comboi d’emergència d’ajuda, que també inclourà altre material com vestuari per fer front a situacions d’emergència biològica o química. L’ajuda continuarà amb l’enviament cap al gener o febrer de nous vehicles dels Bombers de Barcelona. L’alcaldessa ha atès als mitjans de comunicació des de la capital ucraïnesa, des d’on ha volgut enviar també un missatge polític: “Barcelona no s’oblidarà de Kíiv ni del poble d’Ucraïna i seguirem al seu costat fins que acabi aquesta invasió il·legítima”.

Colau ha fet aquestes declaracions acompanyada de l’alcalde Kíiv, Vitaliy Klitschko, després de visitar l’ajuntament de la ciutat. L’alcaldessa ha manifestat que la invasió s’ha produït a Europa i que per això interpel·la directament Barcelona, com a capital europea. Ha recordat també l’acollida dels refugiats per part de la ciutat catalana i ha valorat que des de llavors va començar una relació de germandat.

Fruit d’aquesta relació es va obrir un corredor d’ajuda humanitària que ara servirà per enviar generadors elèctrics, un dels elements més necessitats amb l’arribada de l’hivern.

Colau ha explicat que el viatge ha de servir per reforçar la col·laboració amb aquesta ajuda d’emergència i “ajudar en tot el possible”. Ha afegit però que també persegueix dona un missatge com a ciutat europea que no oblida el que està passant a Ucraïna 10 mesos després de l’esclat del conflicte. L’alcaldessa ha afirmat que el president rus Vladimir Putin està “jugant al desgast” i ha posat en valor l’esperit de lluita i resiliència del poble ucraïnès. “La població no es pensa rendir ni abandonar casa seva, des de Barcelona hem d’estar al seu costat reforçant la col·laboració humanitària”, ha manifestat.

D’altra banda, ha insistit en el paper de la UE davant d’una situació que ha comportat “crims contra la humanitat”.

L’alcaldessa ha explicat que una de les coses que més li està impactant en el seu viatge és comprovar com es combina la situació de guerra amb l’intent dels ucraïnesos de continuar amb la seva vida normal. “Kíiv manté la vida i no es resigna”, ha dit.

De la sega banda, l’alcalde de la capital ucraïnesa ha agraït l’ajuda rebuda per part de Barcelona i ha explicat que els generadors aniran als llocs on més es necessiten com poden ser hospitals, escoles o altres infraestructures crítiques que tenen problemes de subministrament elèctric.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona