Societat

La gironina Agnès C.H. debuta al panorama musical amb ‘Inferències’

Es tracta d’un disc d’autor que beu de l’actualitat

La gironina Agnès C.H. debuta al panorama musical amb ’Inferències’, un disc d’autor a cavall del soul i el blues amb lletres que beuen de l’actualitat. Les cançons, diu l’artista, volen “expressar i donar veu a inquietuds sobre el món que ens envolta”. Migració, medi ambient, tecnologies, cultura... Són alguns dels temes al voltant dels quals giren les nou cançons de l’àlbum, passades pel filtre “personal i poètic” de la cantant. Del disc ja se’n poden escoltar quatre temes a les plataformes: ’Records’, un desamor musical; ’She said’, un homenatge a les àvies; ’Trenca’m’, un cant a la resistència contra qualsevol violència i, des de la setmana passada, ’Me and my best friend’, que tracta sobre l’amistat i el respecte al medi ambient.

Agnès C.H. és l’alter ego artístic d’Agnès Cabezas. Nascuda a Salt ara fa 42 anys, i després de participar en diferents projectes relacionats amb l’electrònica, ara la gironina presenta el seu primer disc. ’Inferències’, com ella mateixa explica és un “àlbum de composicions i lletres pròpies que conté soul, blues i també elements de pop”. Les lletres, en català, anglès i castellà, “volen expressar i donar veu a inquietuds sobre el món que ens envolta”.

El disc inclou nou cançons que parlen de temes d’actualitat però, que Agnès C.H. ha passat “per un filtre personal i poètic”. Migració, medi ambient, tecnologies o cultura centren algunes de les lletres, que també transiten pel desamor, l’amistat o els records i l’homenatge a la gent gran.

Segons explica l’artista, que és llicenciada en Periodisme i Comunicació Audiovisual, per la seva formació “tenia la necessitat de recollir temàtiques del dia dia i sobre les quals poder inferir les meves emocions i pensaments subjectius”. Per això el CD conté un llibret amb textos literaris sobre les cançons i les lletres, en format de petit diari (amb disseny i fotografies de Marcel Asso).

’Inferències’ s’ha gravat als estudis de Lluís Costa (productor i guitarra) i ha comptat amb els arranjaments, piano i bateria de David Poblete i el baix de Pedrito Martínez. “La combinació entre l’harmonització dels temes a càrrec d’en David Poblete, músic de llarga trajectòria en el món del jazz, i l’experiència en la producció de Lluís Costa donen a les cançons un caràcter únic amb tons de soul i blues omplint un espai més enllà de la música d’autora”, explica l’artista.

L’àlbum també inclou un últim tema amb base de música electrònica del ballarí, productor i DJ Lluís Burch. Amb ell, Agnès C.H. havia compartit el projecte Electric Groove, amb el qual van quedar finalistes al concurs Salt The Musics.

Videoclips i singles

El primer single del disc, amb videoclip al YouTube, ha estat ’Records’. Un blues en català que parla d’un desamor musical. “Un poema ple de metàfores i dobles sentits perquè l’objecte d’aquest sentiment és la dificultat de la relació amb el món de la música”, explica Agnès C.H. El segon tema, que es pot escoltar a Spotify, és ’She Said’, un homenatge a les àvies de l’autora i en general a totes les dones que van viure l’època de postguerra i que van reconstruir el país. “Un record per a totes elles i una reflexió sobre què ens van aportar i què ens en queda”, explica la cantant.

El tercer tema publicat del disc ’Inferències’, amb vídeo lyrics al YouTube, és ’Trenca’m’. Un cant a la resistència contra tot tipus de violència. “De gènere, però també contra l’homofòbia, la transfòbia, el racisme i qualsevol tipus de pensament discriminatori.

Des de la setmana passada es pot escoltar també a Spotify ’Me and my best friend’. “Una cançó que et porta a una atmosfera onírica on passaràs de la tristesa a l’esperança, dels blaus més foscos a la llum que comporta compartir estones amb la companyia més pura”, explica Agnès C.H.

“El tema parla de l’amistat més vertadera, la que ens ofereixen els nostres companys animals no humans i com ens poden fer sortir d’un estat mental autodestructiu”, subratlla l’artista. “Es tracta d’una cançó que vol ser una crida al respecte del medi ambient, un oda a l’empatia amb les espècies que habiten el planeta i que haurien de ser els nostres millors amics”, conclou.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La concessió de l’espai d’esquí i parc lúdic de FCG a la Vall de Núria acaba el dia 30

QUERALBS
enogastronomia

La DO Cava permetrà comprar raïm de vinyes dins de la seva DO encara que no estiguin registrades

vilafranca del penedès

Planoles detecta les fuites que eleven el consum d’aigua al municipi

PLANOLES

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró