Societat

Milers de persones protesten de nou per un habitatge digne a Barcelona i a 18 ciutats més

Unes 1.700 persones, segons dades de la Guàrdia Urbana -4.000, segons l'organització-, s'han manifestat al centre de Barcelona darrere de lemes com "La llei no toca el mercat, la llei és paper mullat" o "Ni casa, ni vida, ni res, no arribem a fi de mes".
Es tracta d'una nova convocatòria del col·lectiu V de Vivenda, que assegura que cap partit polític dels que es presenten als comicis del 9 de març garanteixen en les seves propostes un habitatge per a tothom i que els candidats es fan els sords davant del problema de l'accés a l'habitatge mentre intenten convèncer, diuen, del fet que treballen pels ciutadans.

Un dels integrants de l'assemblea pel dret a l'habitatge V de Vivenda, Mario Martínez, s'ha lamentat per les "mesures electoralistes" i "inútils" que els candidats formulen als actes de campanya electoral i ha assenyalat la "poca voluntat política de facilitar l'accés a l'habitatge".

A les cinc de la tarda, els manifestants han avançat des de la plaça de Catalunya fins a la plaça de Sant Jaume al ritme del tambor d'un grup musical que acompanyava la marxa. Allà s'ha llegit el manifest i s'han repartit opuscles. La marxa, que en tot moment ha mantingut el caràcter festiu, s'ha acabat a un quart de vuit del vespre.

V de Vivenda també s'ha referit al Pacte Nacional per l'Habitatge de Catalunya, que veu "lluny" de resoldre els problemes dels ciutadans. Considera que la llei autonòmica està destinada a "seguir mantenint l'activitat i el lucre dels grans interessos immobiliaris".

El col·lectiu advoca per crear una borsa d'habitatges socials amb els 461.000 pisos buits de Catalunya i ha recordat que "no es tracta de construir nous habitatges". També ha dit que hi haurà noves manifestacions.

De marxes com la de Barcelona, n'hi ha hagut simultàniament a divuit ciutats de l'Estat, entre les quals Saragossa, Salamanca, Bilbao i Madrid, on s'ha protestat per "la corrupció i les mentides electorals" i s'ha exigit l'aclamat "habitatge digne".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
turisme

Els paradors de Ponent, l’Alt Pirineu i Aran rebran una inversió de 18 milions durant els pròxims tres anys

LLEIDA
MEDI AMBIENT

Stop Creuers demana un compromís “ferm” a l’Ajuntament de Barcelona per reduir els creueristes

barcelona
MEDI AMBIENT

Santa Coloma de Gramenet acumula 400 patinets elèctrics trucats al dipòsit municipal de vehicles

Santa Coloma de Gramenet
MEDI AMBIENT

El fiscal demana presó per a tres directius de Dictesa per l’incendi de la planta de Montornès

BARCELONA
educació

Niubó promet abordar l’“infrafinançament” de la pública però també de la concertada

barcelona
societat

Martínez promet 6.000 noves places a centres de dia

barcelona
llengua

Recurs al TC de les famílies de l’escola de Canet reclamant que se’ls garanteixi l’immersió

barcelona
salut

Salut incorpora la prova de detecció del virus del papil·loma humà al Barcelonès Nord i Maresme i al Vallès Oriental

BARCELONA
infraestructures

L’estació del Nord de Barcelona es remodela i queda tota a planta baixa

barcelona