Societat

Soria afirma que la societat espanyola està "madura" per a un debat sobre la Llei del Avortament

El ministre de Sanitat, Bernat Soria, ha afirmat que la societat espanyola està madura per afrontar un debat sobre la Llei de l'Avortament. Segons Soria, si aquest debat es produeix i hi han "canvis" que permetin millorar les condicions de les dones i dels professionals "no hi haurà problemes amb aquest ni en altres temes".

Bernat ha qualificat de "sorprenent" que després de 22 anys de vigència i sense que sigués qüestionada ni pel PP ni pels bisbes durant els vuit anys de govern popular, ara aparegui en escena la Llei de l'Avortament a un mes de les eleccions". El ministre de Sanitat ha afirmat que, en aquest àmbit, el govern "ha de governar i pensar en els ciutadans". Ha recordat que el Consell de Ministres ha acordat recentment treballar en un Real Decret "per a que la prestació sanitària de la interrupció voluntària de l'embaràs es faci amb les màximes garanties de confidencialitat i intimitat per a la dona; de qualitat i seguretat en l'assistència i de protecció jurídica dels professionals sanitaris".

Aquestes declaracions les ha fet en la presentació aquest dimarts de l'Institut d'Investigació Biomèdica de l'Hospital de Bellvitge (IDIBELL). Aquesta presentació l'ha fet al costat de la consellera de Salut, Marina Geli, i l'alcalde de l'Hospitalet de Llobregat, Celestino Corbacho.
L'IDIBELL és una fundació privada que agrupa i gestiona més de 300 professionals dedicats a la recerca científica i aplicada i que treballa conjuntament amb el servei assistencial i docent de l'Hospital Universitari de Bellvitge, l'Institut Català d'Oncologia, l'Institut de Diagnòstic per la Imatge o el Banc de Sang i Teixits, i la Universitat de Barcelona.

L'Institut, que va començar a funcionar el 2004, gaudeix d'un gran reconeixement tant a nivell espanyol com internacional i s'emmarca en el projecte estratègic de la BioRegió de Catalunya, concretament en la creació a llarg termini del Biopol l'H, un nou parc científic de la Salut que lligat a la reurbanització del darrer tram de la Gran Via de l'Hospitalet fins al riu Llobregat ha de permetre la relació entre el sector públic i el privat per tal de facilitar la transferència de coneixement i tecnologia en qualsevol camp de la salut i generar activitat econòmica.

El tret fonamental de la recerca de l'IBIDELL és la seva proximitat al malalt gràcies a la seva ubicació física, al costat dels hospitals, i per l'activitat assistencial diària que molts dels investigadors desenvolupen en la seva pràctica clínica diària. En aquest sentit, un dels conceptes que guia tota la seva activitat és precisament la recerca "traslacional", és a dir, buscant sempre la relació bidireccional entre recerca i assistència de manera que per una banda es busca que la investigació tingui un alt grau d'aplicació clínica i per altre que l'objecte d'estudi se centri també en els problemes pràctics que apareixen en l'activitat diària dels hospitals.

Actualment, el centre compta amb 25 grups de recerca que treballen en més de 150 projectes dividits en cinc grans àrees temàtiques: el càncer i la genètica; les neurociències, les infeccions i trasplantament; els factors de creixement, hormones i diabetis; i les malalties inflamatòries, cròniques i degeneratives. Els treballs que es generen es publiquen a les revistes científiques més importants del món.

El ministre Sòria ha destacat l'importantíssima tasca que fa l'IBIDELL i el benefici que aquesta tasca suposa tant per la sanitat catalana com pel conjunt de la sanitat espanyola, en tant que es tracta d'una recerca biomèdica "a prop i al servei del pacient". Per la seva banda, la consellera Geli, ha remarcat la vinculació de l'IBIDELL amb el projecte del Biopol de l'H i l'estratègia de fer de Catalunya un referent internacional en biotecnologia i biomedicina consolidant la recerca que en aquest sentit es fa tant a nivell públic com privat i fomentant alhora un nou teixit empresarial català vinculat a aquesta recerca biomèdica.

Homenatge a Antoni Tàpies
En el decurs de la presentació de l'IDIBELL, el ministre i la consellera han presidit un acte de reconeixement i homenatge a l'artista i investigador, Antoni Tàpies, per la seva trajectòria d'innovació i creativitat. Tàpies ha estat l'encarregat de crear l'emblema de l'Institut amb una imatge sobre blanc on es pot distingir el traç de l'artista en un cor i una creu sanitària de color vermell com a símbol de la vocació que té l'IDIBELL d'estar al servei del pacient.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.