Societat

GIRONA

El Fòrum Gastronòmic mantindrà el format

El Fòrum Gas­tronòmic de Girona man­tindrà en la pròxima edició el for­mat divi­dit en dues parts que ha estre­nat aquest any. La pri­mera va ser el Fòrum Ciu­tat, que va tenir lloc el cap de set­mana pas­sat a la plaça de Cata­lu­nya amb una pro­gra­mació d’acti­vi­tats oberta a tot­hom. La segona, el fòrum per als pro­fes­si­o­nals del sec­tor, s’ha desen­vo­lu­pat dilluns i dimarts al palau de con­gres­sos i a la Fira de Girona. Amb aquest nou for­mat, el Fòrum Gas­tronòmic de Girona ha pas­sat de tres a qua­tre dies.

L’edició d’aquest any s’ha tan­cat amb la cele­bració d’una cin­quan­tena de debats, tasts, sim­po­sis i demos­tra­ci­ons que han con­gre­gat un cen­te­nar de ponents. A més, l’espai d’expo­si­tors ha reu­nit més de 130 empre­ses del sec­tor.

En la jor­nada de clau­sura va des­ta­car, entre d’altres, la ponència Mateu Casañas, pro­pi­e­tari junt amb Oriol Cas­tro i Edu­ard Xatruch dels res­tau­rants Com­par­tir Cadaqués i Bar­ce­lona i Dis­fru­tar. El cui­ner rosinc va pre­sen­tar deu plats del Com­par­tir, la pro­posta més infor­mal i enca­rada en el pro­ducte dels qui van ser caps de cuina del Bulli. “Són sabors reco­nei­xi­bles, clars i inten­sos”, va asse­gu­rar Casañas.

També van des­ta­car les pro­pos­tes vege­tals dels res­tau­rants de Xavier Pelli­cer i Rodrigo de la Calle en una ponència en la qual es va pre­sen­tar la pri­mera vai­ni­lla verda cul­ti­vada a Europa, que pro­du­eix a Holanda Kop­pert Cress. El Celler de Can Roca va tor­nar a ser pro­ta­go­nista, aquest cop amb la pre­sen­tació de la nova línia de begu­des, a càrrec del som­me­lier Pitu Roca. Els ger­mans Tor­res, dis­tin­gits amb tres estre­lles Mic­he­lin en el seu res­tau­rant de Bar­ce­lona, van fer una ponència sobre l’ús de la tonyina en l’alta gas­tro­no­mia. El fòrum també va repar­tir el premi a la com­pa­nyia més inno­va­dora a l’empresa emer­gent giro­nina Myc­hef­tool. A més, el res­tau­rant Sino­fos va gua­nyar el premi de l’Asso­ci­ació d’Hos­ta­le­ria de Girona al millor menú de la Set­mana Gas­tronòmica de Girona.

Pro­duc­tors giro­nins

Entre els expo­si­tors del fòrum, diver­sos empre­ses de les comar­ques de Girona van pre­sen­tar els seus pro­duc­tes. És el cas de Mónsa, de Sant Gre­gori, que fa tres mesos que ha començat a dis­tri­buir les seves ham­bur­gue­ses vege­ta­ri­a­nes i sense con­ser­vants en res­tau­rants i boti­gues gur­met. Aviat també desen­vo­lu­parà una línia de pro­duc­tes de xar­cu­te­ria ela­bo­rats amb ver­du­res.

L’hila­ri­enc Xesc Reina, esta­blert a Mallorca, va pre­sen­tar les seves sobras­sa­des de gran for­mat, amb peces de fins a 20 qui­los i un any i mig de curació. Quan va començar en venia una desena a l’any, però ara ja ha arri­bat als dos milers, que es dis­tri­bu­ei­xen sobre­tot entre res­tau­rants.

Una altra empresa jove, Licors Que­vall, de Llançà, va expo­sar els seus pro­duc­tes: des de gine­bra i rom fins a licor de lli­mona i d’her­bes i rata­fia. D’aquí a un any espera comer­ci­a­lit­zar el pri­mer whisky produït a Cata­lu­nya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.