Societat

Només un de cada quatre aliments conté informació sobre les seves propietats saludables

Alimentació

Un de cada quatre aliments analitzats per un estudi de l'Agència Catalana de Consum (ACC) conté declaració de propietats saludables, és a dir, informació que afirma, suggereix o dóna a entendre que hi ha una relació entre l'aliment o un dels seus components i la salut.

L'ACC ha analitzat 256 aliments repartits en cinc grans grups, com són cereals i derivats, làctics i derivats, vegetals transformats (conserves vegetals), carns i peixos transformats (conserves) i begudes.

Les declaracions de propietats saludables no són obligatòries en els aliments i de moment no hi ha cap llei que las reguli, malgrat que a partir del 2009 el reglament CE 1924/2006 sobre Declaracions nutricionals i propietats saludables estipularà com s'han de fer aquestes declaracions per donar "garanties al consumidor", segons ha explicat el director de l'ACC, Jordi Anguera.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.