Societat

ciutat del vaticà

El papa Francesc, operat d’una hèrnia per risc d’obstrucció intestinal

La intervenció ha acabat sense complicacions i el pontífex romandrà ingressat a l’hospital Gemelli de Roma alguns dies

El religiós ha estat atès pel mateix equip que li va operar el còlon

El papa Francesc ha estat operat aquest dimecres d’una hèrnia abdominal a l’hospital Gemelli de Roma pel risc d’obstrucció intestinal i ara haurà de fer repòs durant alguns dies.

La Santa Seu ha confirmat a mitja tarda que la intervenció, per la qual ha rebut anestèsia general, ha acabat “sense complicacions” després d’unes tres hores, sense donar més detalls. El cirurgià que l’ha operat, Sergio Alfieri, ha explicat poc després que el bisbe de Roma “es troba bé”, està “despert, conscient i ja ha fet una broma fa deu minuts”.

El pontífex, de 86 anys, ha ingressat aquest matí a l’hospital romà per sotmetre’s a una laparotomia arran d’una hèrnia incisional encarcerada que li podia provocar obstrucció intestinal. A primera hora de la tarda ha començat l’operació, practicada per l’equip d’Alfieri, que ja el va operar fa dos anys del còlon.

El cirurgià ha detallat que durant l’operació han pogut extreure unes “adherències” o cicatrius internes a l’intestí que li havien quedat d’anteriors operacions, i que li provocaven símptomes “dolorosos i cada vegada més freqüents”. Segons ell, amb la intervenció d’avui han “alliberat” aquestes cicatrius i el seu trànsit, guarint-lo. El metge italià ha explicat que el papa haurà de fer un procés postoperatori però la patologia és “benigna” i una vegada rebi l’alta, “no deixarà traça ni preocupació”.

Després de la intervenció, Francesc ha estat traslladat a l’apartament pontifici, a la desena planta del centre mèdic romà. Es preveu que l’hospitalització es perllongui diversos dies. La Prefectura de la Casa Pontifícia, que gestiona l’agenda del papa, ha cancel·lat tots els seus compromisos fins al pròxim 18 de juny.

La intervenció ha estat considerada d’urgència després del TAC que se li va realitzar ahir dimarts al mateix hospital i es produeix després de la delicada intervenció de còlon a la qual es va sotmetre fa dos anys, el juliol del 2021, també a l’hospital Gemelli. “El Sant Pare –ha anunciat el director de l’oficina de premsa del Vaticà, Matteo Bruni– al final de l’Audiència General s’ha dirigit a l’Hospital Universitari A. Gemelli, on a primera hora de la tarda serà sotmès a una laparotomia i cirurgia plàstica sota anestèsia general de la paret abdominal amb pròtesi”. “L’operació, disposada en els últims dies per l’equip mèdic que assisteix el papa, s’ha fet necessària com a conseqüència d’una hèrnia incisional encarcerada que està provocant síndromes suboclusius recurrents, dolorosos i que empitjoren”, ha explicat el Vaticà.

En el seu moment, Francesc va ser operat d’una estenosi diverticular del sigmoide, extirpació de part del còlon. Es tracta de la tercera vegada que el papa ha de ser ingressat al centre sanitari de la capital italiana.

Alfieri ha volgut aclarir avui que aquella patologia també era “benigna” i el pacient n’“està completament guarit”. “El papa no té altres malalties”, ha garantit. El doctor ha negat que el papa tingui problemes amb l’anestèsia general, “ni fa dos anys ni avui”. “A ningú li agrada ser operat ni adormit, però no hi ha hagut problema”, ha dit.

L’estat de salut de Francesc és motiu de preocupació des del març passat, quan va haver de ser hospitalitzat durant tres nits per una “pulmonia aguda”, malaltia que el va obligar a reduir la seva presència en els actes de Setmana Santa. Les alarmes van tornar a saltar el passat 26 de maig, quan va haver de suspendre la seva agenda per un episodi de febre. A més, des de fa temps Francesc pateix un problema al genoll dret que li provoca molt de dolor i que l’obliga a anar amb bastó i cadira de rodes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Els Mossos reforcen l’Horta de Lleida amb agents de paisà

LLEIDA
Consol Aroca
Secretària de Dones pel Futur

“Teníem clar que aquelles torres s’havien de salvar”

SANT ADRIÀ DE BESÒS
Pepi Astor
Va treballar a les Tres Xemeneies

“Miro el petjapapers i em venen tots els records”

BARCELONA

Diagnòstic mèdic al català

Barcelona

Un nou barri que aspira a ser un referent internacional

Sant Adrià de Besòs
Marta Paset
Cap de l’oposició de l’Ajuntament de Tordera (ERC)

“No aprovar el pressupost és el primer gran fracàs del govern”

Tordera
Societat

Busquen sostre per als usuaris de l’alberg que tanca a Badalona

Badalona
Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau
Societat

Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau

barcelona
Moda

El món mira la moda nupcial que s’exhibeix a Barcelona

Barcelona