Societat

El segon dia de vaga dels conductors d'autobusos s'inicia amb tranquil·litat i serveis mínims complerts

El segon dia de la vaga d'autobusos de Barcelona s'ha iniciat amb tranquil·litat i sense incidents i els serveis mínims s'han complert amb normalitat, segons fonts de CGT, un dels dos sindicats convocants de l'aturada.

El president del comitè d'empresa, Saturnino Mercader, ha afirmat que el seguiment de la vaga ha estat "gairebé del cent per cent" aquest matí a les cotxeres d'Horta, Triangle, Ponent i Zona Franca, d'on han sortit set vehicles més dels afectats pels serveis mínims.

Per la seva banda, TMB informa que els serveis mínims han sortit a la seva hora malgrat "la pressió dels piquets a les portes de les cotxeres" i hi ha hagut nous sabotatges contra dos vehicles, i ja són 14 els atacs contra vehicles, segons ha informat l'empresa.
Els autobusos atacats han estat una llançadora del personal de la cotxera d'Horta, que li han trencat un vidre, i un altre de la línia 28, que li han trencat una porta de vidre amb una pedra, sense que s'hagin produït danys personals.

El gruix dels vehicles ha sortit "amb fluïdesa" de les cotxeres a partir de les 05.45 hores en compliment de l'ordre del departament de Treball sobre els serveis mínims, que han de ser efectius a les 06.30 hores en els punts d'origen de les diferents línies d'autobús.

L'empresa assegura que, de la mateixa manera que aquest dilluns, estan circulant més vehicles dels establerts en els serveis mínims, encara que no n'ha facilitat xifres.

Els serveis mínims finalitzaran a les 09.30 hores i es reprendran entre les 17.00 i les 20.00, amb el 50% del servei en totes les línies regulars i un vehicle en cadascuna de les del Bus del Barri. La resta del dia circularà el 25% del servei en les línies 9, 11, 13, 21, 24, 63, 65, 92, 95, 109 i 157 i Parc Montjuïc, amb intervals no superiors als 30 minuts.

Els treballadors estan convocats aquest dimarts a una nova manifestació que sortirà de la plaça d'Espanya, en un recorregut per Barcelona encara per determinar.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.