Societat

El 1935 Hotel & Apartaments de Roses, guardonat com a establiment més sostenible

El 1935 Hotel & Apartaments de Roses ha estat guardonat aquest dimecres com a establiment més sostenible en el marc de la campanya “Banderes verdes” d’Ecovidrio. Enguany han participat 144 ajuntaments i 15.397 hotels, essent el rosinc l’únic establiment català guardonat. Aquest reconeixement acredita l’esforç de l’hotel per portar a terme una gestió i unes pràctiques destinades a provocar el menor impacte possible en el medi ambient.

L’hotel compta amb certificacions mediambientals que avalen el seu compromís amb la sostenibilitat. És dels pocs establiments de la comarca de l’Alt Empordà que disposa del certificat ISO 14001; també compta amb l’acreditació ISO 9001. A més, l’establiment està adherit a la Carta Europea de Turisme Sostenible del Cap de Creus. Pel que fa a l’estalvi d’energia, el 60% de la que consumeix l’hotel és auto generada a través de plaques solars. Alhora, compta amb sensors que aturen la climatització de les habitacions quan s’obre una porta o una finestra i disposa de carregadors elèctrics pels cotxes. Pel que respecta a la reducció del consum d’aigua, a l’hotel es substitueix gradualment les zones de gespa per jardí sec i fan servir la vegetació autòctona i el rec gota a gota. Finalment, fomenta la mobilitat sostenible posant de forma gratuïta bicicletes a disposició dels clients.

En aquest sentit, el director general del Terraza Grup, Miguel Gotanegra, ha explicat que “les polítiques mediambientals que vam posar en marxa fa anys juntament amb una filosofia de màxim respecte pel nostre entorn, que han estat un dels nostres signes d’identitat, ens han portat a rebre aquest reconeixement que ens anima a continuar en aquesta línia i millorar-la cada any. Tenim clar que aquest és el camí a seguir i amb l’ajuda dels nostres clients seguirem reforçant aquest compromís”.

L’entrega del guardó es va celebrar al mateix hotel amb la presència de la consellera comarcal de Medi Ambient, Anna Palet; del regidor de Medi Ambient de Roses, Lluís Espada; del director general del Terraza Grup, Miquel Gotanegra; i del gerent d’Ecovidrio a Catalunya, Ivan Costa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia