Nova edició dels tallers de l’aula gastronòmica de Roses
L’aula gastronòmica de Roses enceta una nova edició que ofereix demostracions i formacions de xefs professionals gastronòmics de renom, i tindrà lloc del 26 de setembre al 14 de desembre, segons manifesta l’Ajuntament a través d’un comunicat.
Així mateix, una de les activitats posen el focus durant tres dels tallers en les propietats de plantes, herbes i fermentats i les seves aplicacions culinàries impartits. D’una banda, un taller sobre plantes aromàtiques i medicinals a càrrec de Guillem Castañé, productor d’Emporarom; un altre dedicat a les herbes de vinya conduït per Evarist March, botànic del Celler de Can Roca; i un darrer sobre aliments fermentats amb perfum d’herbes, a càrrec de la divulgadora Sònia Domínguez.
D’altra banda, altres propostes de la temporada són el tast de formatges artesanals de proximitat maridat amb vins DO Empordà a càrrec de Toni Gerez, cap de sala i sommelier del restaurant Castell Peralada; el taller sobre entrants i aperitius de cacera que oferirà el xef Marc Descloux (restaurant Draulic); la sessió de cuina tradicional argentina d’Alfredo Medina; i els secrets per elaborar pasta a casa que oferirà la creadora de contingut gastronòmic Fanny Sorrentino.
A més, com en edicions anteriors, els pescadors de Roses tornen a fer-se seus els fogons de l’Aula i conduiran els tallers ’De l’hort i la barca al plat’ (Josep Avellaneda i Ignacio Iaso), i ’Tallarines amb gamba del Cap de Creus’ (Quim Coll). Pel que fa a les propostes dolces, aquesta temporada aniran a càrrec dels mestres pastissers rosincs Albert Lorenzo (La Postreria Roses) i Santi Buscató (Can Cairó).