Societat

Fecsa Endesa ha tramitat 27.700 reclamacions d'abonats en dos dies

Una avaria històrica

Fecsa Endesa informa que entre dilluns i dimarts d'aquesta setmana ha iniciat la tramitació de 27.700 reclamacions d'abonats afectats per l'apagada registrat la setmana passada a Barcelona i que va deixar sense llum a uns 350.000 clients.

En un anunci que publiquen avui diversos periòdics barcelonins i que firma el director general a Catalunya, Josep Maria Rovira, la companyia elèctrica informa que el dispositiu especial habilitat per atendre al públic, format per unes 900 persones, ha iniciat la tramitació de 27.700 reclamacions personalment o bé a través dels telèfons 902 50 77 50 i 900 84 73 84.

L'empresa recorda als afectats per l'apagada que aplica un barem de compensació als clients domèstics d'acord amb el temps d'interrupció del servei, dels ocupants de cada habitatge i de les pèrdues ocasionades, que oscil·la entre 60 euros mínims i els 300 euros com a màxim.

En el cas de les empreses i comerços, l'empresa s'ha compromès a analitzar les afectacions particulars de cada cas.

"Compromís" amb Catalunya
D'una altra banda, Fecsa Endesa reitera el seu "compromís" amb Catalunya i informa que en els últims quatre anys ha aportat 5.200 milions d'euros per millorar les xarxes i instal·lacions de subministrament elèctric.

En aquest anunci, i per primera vegada, Fecsa Endesa, a través del seu director general a Catalunya, "lamenta les molèsties que han patit els usuaris" durant l'apagada i reafirma el seu agraïment per l'actitud ciutadana dels afectats, així com "la seva plena col·laboració amb les diferents administracions per a la millora constant del servei elèctric".

En aquest sentit, el conseller d'Economia, Antoni Castells, va opinar durant la seva compareixença en el Parlament de Catalunya dilluns passat que els abonats de Barcelona de Fecsa-Endesa tenen "dret" a escoltar les disculpes del president d'aquesta empresa, Manuel Pizarro, en ser la seva empresa la responsable del subministrament elèctric.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.