Societat

religió

Ser cristià en un ambient bel·ligerant, nou tema de la Tribuna Joan Carrera

Com viu un polític cristià el seu compromís en un ambient bel·ligerant. Aquest és el títol de la conferència que el polític cristià basc Javier Madrazo Lavín, militant de l’HOAC (Germandat Obrera d’Acció Catòlica) des de l’any 1983, farà en la sisena edició de la Tribuna Joan Carrera, que tindrà lloc el 24 d’octubre que ve.

Llicenciat en filosofia, Javier Madrazo Lavín ha estat coordinador general d’EB-IU del País Basc (1995-2009), diputat del Parlament Basc en representació de la mateixa formació política (1994-2002) i conseller d’Habitatge i Afers Socials del govern basc (2001-2009). Professor de filosofia, ètica i diversificació curricular en diferents centres públics, va contribuir a la fundació de Gesto por la Paz de Euskal Herria, moviment en què va ser coportaveu.

L’acte serà presentat per Gabriela Serra, exdiputada de la CUP i històrica militant de l’esquerra anticapitalista, mestra, militant de la GOAC (Germanor Obrera d’Acció Catòlica) i actualment presidenta del Consell Català de Foment de la Pau i d’Observa, entitat en defensa dels drets humans dels presos.

La Tribuna Joan Carrera és una iniciativa del Grup Sant Jordi i El Punt Avui amb el suport de 20 entitats i institucions lligades al cristianisme de base. L’objectiu d’aquests col·loquis és analitzar la situació actual del cristianisme a Europa i al món, difondre les experiències de diàleg, comunicació i participació social, i, en definitiva, potenciar la presència del fet religiós en la societat catalana.

Totes les sessions de la Tribuna Joan Carrera menys una, la que va protagonitzar l’arquebisbe de Lima, Carlos Castillo Mattasoglio, que es va fer durant un sopar al claustre de la parròquia de Santa Anna, s’han fet en el decurs d’un dinar col·loqui en un cèntric restaurant del passeig de Gràcia de Barcelona. Durant el dinar el convidat fa la seva conferència i, després, atén les preguntes i qüestions dels convidats. Per a la pròxima edició, les inscripcions s’admetran fins al 19 d’octubre.

Sisena edició

Aquesta és la sisena edició de la Tribuna Joan Carrera, que pren el nom de qui va ser bisbe auxiliar de Barcelona; precisament, el 30 de setembre farà 15 anys que va morir.

En les edicions anteriors els convidats han estat el cardenal de Rabat, el salesià criat a Badalona Cristóbal López, que va parlar sobre la interreligiositat; el teòleg romanès Wilhelm Danca, que és expert en esglésies orientals i que va parlar sobre el conflicte entre Rússia i Ucraïna, i l’arquebisbe de Lima, Carlos Castillo Mattasoglio, “fill espiritual” del fundador de la teologia de l’alliberament, Gustavo Gutiérrez Merino, que va parlar sobre l’obertura al Perú d’hospitals de campanya semblants al de Santa Anna de Barcelona.

Dos altres convidats que van aixecar molta expectació van ser Nathalie Becquart, una religiosa francesa a qui el papa Francesc ha fet sotssecretària dels bisbes, que va parlar del sínode, i el teòleg i escriptor basc Jesús Martínez Gordo, que va parlar de què es juga l’Església en el pròxim sínode i el camí que ha iniciat l’Església d’Alemanya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.