SOCIETAT
La cuina verda i sostenible centra la Fira Orígens d’Olot
Una seixantena d’estands ofereixen tastets de productes durant el cap de setmana al recinte del Firal
El blat escairat, la crema d’avellanes de Nuasets i les infusions d’Aromik, alguns dels premiats
La Fira Orígens es completa avui diumenge al recinte del Firal d’Olot. La cuina verda i sostenible centra l’onzena edició de la Fira Agroalimentària de Productes de Qualitat de Catalunya, que promou l’Ajuntament d’Olot. Hi ha hagut premis per a millor estand i millor producte, com ara les infusions d’Aromik, entre d’altres.
Segons informen els organitzadors, de la seixantena d’estands d’arreu del territori, un 26% s’estrenen a la Fira i un 43% són productes ecològics. Els productors, que són al darrera del taulell, ofereixen un tast dels seus productes a través de l’intercanvi de tiquets i el visitant també pot comprar directament aquests productes.
Avui diumenge hi ha previst que el gastrònom Pep Nogué passi per l’Aula de Cuina acompanyat de la nutricionista Anna Paré. També ho faran Sílvia Fernández i Vicky Lagos (Primera Planta, Olot), la grega Myrto Kalle, Laura Tejero, Joan Morillo, Arnau Casadevall i Isidre Soler (Divinum, Girona) i Adrià Juncà (Ca l’Enric).
Tastets
A l’Aula de Tast hi haurà un tast xuixo de Girona amb Gastroteca, un de les botifarres catalanes guanyadores del segon concurs de botifarra catalana, un tast de xocolates artesanes i vi dolç i un amb productes de Girona Excel·lent.
El preu de l’entrada a la fira és de 5 euros i inclou 5 tiquets de degustació. L’Aula de Cuina és d’accés lliure amb l’entrada al recinte mentre que l’Aula de Tast té un cost d’un euro i cal inscriure’s a l’entrada de la fira. La Fira Orígens estarà oberta fins avui a les vuit del vespre.
Hopsters, el millor estand
En la jornada de dissabte, els organitzadors han concedit els premis al Millor Estand i Millor Producte. Els guardons a MIllor Producte se l’han endut el blat escairat de L’escairador (categoria salat); la crema d’avellanes de Nuasets (categoria dolç); les infusions d’Aromik (categoria begudes) i les pomes de muntanya de Biolord (categoria producte més sostenible). En les categories de salt i de dolçs, la girella de Xolís d’Adons i el panettone de La Fogaina han obtingut un accèssit. El Premi al Millor Estand ha estat per a Hopsters, amb un accèssit per a Aromik.