Societat

societat

Som Cultura tanca la vuitena edició amb un 81% d’ocupació

Destaquen les propostes ‘Els Museus surten al carrer’, la visita nocturna al cementiri de Figueres i el concert ‘Dones de Sal’

Som Cultura, el mes de les experiències culturals a la Costa Brava i al Pirineu de Girona, ha tancat la vuitena edició amb un 81% d’ocupació, segons informa l’ACN. A més, una de cada tres propostes programades ha exhaurit entrades o bé ha hagut d’ampliar l’aforament per atendre la demanda. En total, aquest 2023 hi ha hagut 1.141 participants –la majoria, de les comarques gironines– que han pres part en alguna de les activitats del Som Cultura, que s’han estès arreu del territori. Segons destaca el Patronat de Turisme, és una “de les millors dades” d’ençà que va néixer el certamen.

La proposta ‘Els museus surten al carrer’ ha estat l’activitat més multitudinària d’enguany. Més de 700 persones han participat en aquesta proposta, organitzada per la Xarxa de Museus de les comarques de Girona. Durant tot un matí, disset museus gironins van oferir tallers de tota mena a Palamós.

La segona activitat amb més participació ha estat la visita nocturna al cementiri de Figueres, amb prop de 200 assistents. Guiades pel metge forense Narcís Bardalet, la doctora en història de l’art Mariona Seguranyes i el biòleg Josep Maria Dacosta, van resseguir un itinerari il·luminat per les instal·lacions d’espelmes de Bruno Pérez. Entre les propostes més concorregudes també hi ha el concert ’Dones de sal’, de Neus Mar, que ha tingut lloc aquest cap de setmana passat al Museu de la Pesca de Palamós.

Segons l’enquesta encarregada pel Patronat de Turisme Costa Brava-Girona als usuaris del Som Cultura, el 79,1% dels participants són de les comarques gironines. Principalment, de ciutats com Figueres, Girona o Palamós. La resta dels qui han pres part en alguna de les activitats venien de l’àrea metropolitana (sobretot, de Barcelona).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia