religió
La Missa Criolla solidària omple la Sagrada Família
Més de 3.400 persones van poder escoltar la missa interpretada per Pasión Vega i David Bisbal
La solidaritat amb Ucraïna va congregar ahir al vepsre a la Sagrada Família milers de persones, convocades per sor Lucía Caram per celebrar el desè aniversari del pontificat del papa Francesc amb un regal singular: una eucaristia amb David Bisbal i Pasión Vega a ritme de ’Misa Criolla’ per una bona causa.
Una tarda emotiva, amb una cerimònia religiosa molt solemne per recaptar fons per a un hospital de campanya a Ucraïna que vol construir sor Lucía Caram, que va aconseguir emocionar més d’un i que compta amb la benedicció d’un Papa que ha fet de la defensa dels vulnerables el seu signe d’identitat.
L’hospital de campanya és un projecte de la religiosa que ha tingut el suport de l’empresari badaloní Enrique Tomás. Tots dos van convèncer Vega i Bisbal perquè cantessin aquesta missa criolla, que va comptar amb el suport d’onze músics més, sota la direcció de Jacob Sureda, i el Cor del Conservatori del Liceu, liderat per Daniel Mestre.
L’ elenc musical va interpretar durant la celebració solidària els cants de la Missa Criolla, una obra de l’argentí Ariel Ramírez creada el 1964 i dedicada a dues monges que van ajudar amb aliments presoners d’un camp de concentració durant el nazisme.
Els assistents també van poder gaudir de Navidad Nuestra, del mateix compositor, així com d’altres composicions amb la veu de Bisbal i Vega, com Hallelujah, ’Hay que sembrar en Navidad’, ’Gracias a la vida’, ’Nana para un rey’ o ’Solo le pido a Dios’.
La missa va durar més de dues hores, en què els assistents -d’edats i perfils diversos- han mantingut un silenci escrupolós, que ha contribuït a mantenir una atmosfera mística, on la vessant més espiritual de la cerimònia s’ha fos amb missatges d’amor i de pau.
Aquesta missa és una de les moltes iniciatives socials organitzades per la religiosa sor Lucía Caram, de la Fundació del Convent de Santa Clara de Manresa. Caram ha fet del seu compromís amb Ucraïna un signe d’identitat, i ja ha viatjat a aquest país fins a 21 ocasions, i ha aprofitat cada incursió al país en guerra per portar ajuda a la zona en conflicte.