Societat

onu

L’ONU denuncia el malbaratament de més de mil milions de tones d’aliments

El 60% del menjar desaprofitat es genera a les llars particulars

Més de 1.050 milions de tones d’aliments es van malgastar en 2022 en el món, el 60% procedent de les llars, segons un informe del Programa de l’ONU per al Medi Ambient (Pnuma), que assenyala que va succeir en un any en què un terç de la humanitat s’enfrontava a la inseguretat alimentària.

“El desaprofitament d’aliments és una tragèdia mundial. Milions de persones passaran fam avui a causa del desaprofitament d’aliments a tot el món”, ha denunciat aquest dimecres en la presentació de l’informe la directora executiva del Pnuma, Inger Andersen.

L’informe sobre l’Índex de Desaprofitament d’Aliments 2024, realitzat conjuntament amb l’organització associada WRAP, es titula “Pensa, menja, estalvia. Seguiment dels avanços per a reduir a la meitat el desaprofitament mundial d’aliments”.

L’estudi presenta una estimació mundial sobre el desaprofitament d’aliments en l’àmbit de detallistes i consumidors, a més de suggerir unes millors pràctiques a fi de reduir a la meitat el desaprofitament per a 2030 d’acord amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) fixats per les Nacions Unides.

Segons el Pnuma, en 2022 es van generar 1.050 milions de tones de residus alimentaris (incloses les parts no comestibles), la qual cosa suposa 132 quilograms per càpita i gairebé una cinquena part de tots els aliments disponibles per als consumidors.

Del total d’aliments malgastats, el 60% (631 milions de tones) prové de les llars de tot el món, un 28% dels serveis d’alimentació i un 12% del comerç al detall.

Cada persona va malgastar 79 quilograms de menjar a l’any, i en les llars es va malgastar cada dia l’equivalent a mil milions de menjars, o dit d’una altra forma, 1,3 menjars diaris per a les persones afectades per la fam en el món.

De l’estudi es dedueix que els països de diferents nivells d’ingressos malgasten una quantitat similar d’aliments per persona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

enogastronomia

Els millors vermuts semidolç i semisec del món són de Lleida

Lleida

Girona fa un pas més per eliminar la simbologia franquista de la via pública

GIRONA
societat

El Fons Català de Cooperació explora vies de finançament europeu al Senegal

Barcelona

Els Mossos van suspendre un any un agent per col·laborar amb Vox

GIRONA

Recapten 1.063 euros per a recerca sobre la malaltia de la hipomagnesèmia familiar

CASTELLBISBAL

Més recursos a les ADF del Vallès pel risc d’incendis provocats per la sequera

Terrassa
enogastronomia

IV Ruta Gastronòmica DO Penedès a Vilanova i la Geltrú

Vilanova i la Geltrú
Gael Rodríguez
Alcalde de Portbou per Sumem x Portbou (PSC)

“Podem dir que finalment Portbou té projecte”

Portbou

La regla, el tabú menstrual

Barcelona