Societat

La CE prohibirà l'exportació de bestiar del Regne Unit

El govern britànic investiga altres possibles brots de febre aftosa

La Comissió Europea (la CE) té previst prohibir dilluns vinent l'exportació de bestiar del Regne Unit, així com de carn i productes làctics procedents de la zona d'Anglaterra on s'ha detectat un brot de febre aftosa, segons ha indicat el portaveu comunitari de Sanitat, Philip Tod.

Tod ha assenyalat que aquesta decisió d'emergència es prendrà en una reunió que servirà per confirmar les mesures adoptades per les autoritats britàniques després de la identificació divendres del virus de la febre aftosa en una granja de Surrey (sud d'Anglaterra).

La prohibició d'exportació de carn i productes lactis es limitarà a l'àrea on s'ha detectat el brot, segons ha explicat el portaveu, que ha precisat que cap de les accions acordades no afectarà Irlanda del nord.

Altres possibles brots
El govern britànic està investigant altres possibles brots de febre astosa i ha decidit suspendre de forma voluntària les seves exportacions de bestiar i productes animals, segons ha confirmat la veterinària assessora del Govern, Debby Reynolds.

En una roda de premsa al centre de Londres, Reynolds ha indicat que després del focus declarat a la granja de Surrey (sud d'Anglaterra), on ja s'han matat tots els animals, s'ha comunicat un petit nombre de potencials casos, alguns dels quals ja han estat descartats.

Investigació urgent
La veterinària assessora del Govern ha explicat que les autoritats britàniques estan duent a terme una investigació urgent sobre els possibles orígens de la malaltia i la seva possible propagació.

Quant a la suspensió de les exportacions, un portaveu del Ministeri britànic de Medi Ambient, Alimentació i Assumptes Rurals (DEFRA) ha indicat a l'agència local de notícies PA que la mesura incloïa els animals, els caps de bestiar morts, la carn i la llet i tenia "efecte immediat".

Les autoritats britàniques estan aplicant totes les mesures previstes en la legislació europea per a aquests casos, que inclouen l'establiment d'una zona de protecció de tres quilòmetres de radi i una altra de vigilància de 10 quilòmetres al voltant de la granja.

L'epidèmia del 2001
L'epidèmia de 2001 va obligar a sacrificar entre 6,5 i 10 milions de caps de bestiar, va arruïnar molts ramaders i va ocasionar unes pèrdues d'uns 8.500 milions de lliures (uns 12.500 milions d'euros).


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.