Societat

Estat Francès

Cauen les pales del Moulin Rouge

La direcció de l’emblemàtic cabaret descarta una bretolada

L’accident no ha provocat ferits

L’històric cabaret Moulin Rouge, situat al barri de Pigalle de París, ha perdut les seves icòniques pales vermelles per motius que encara es desconeixen, per bé que es descarta una bretolada.

Segons informen aquest dijous diversos mitjans francesos, les aspes han caigut passades les dues de la matinada. Els bombers hi han arribat cap a tres quarts de tres i han establert un perímetre de seguretat com a mesura de prevenció davant eventual despreniments d’altres materials de la façana. De fet, en la seva caiguda les pales han arrossegat les primeres tres lletres del rètol (Mou) i han malmès el tendal. Cap persona ha resultat ferida i no hi ha risc de col·lapse de cap altra part de la façana.

Tots els elements despresos han estat retirats aquest matí sota una gran expectació de turistes i veïns. La direcció de l’establiment ha assegurat que els seus cada setmana els seus tècnics revisen el mecanisme de les pales i no havia trobat cap problema. Segons els responsables del Moulin Roug, aquesta és la primera vegada que es produeix un accident d’aquest tipus en els seus quasi 135 anys d’història. L’únic sinistre destacat és un incendi que va patir el 1915, en plena Primera Guerra Mundial, i que va obligar el cabaret durant nou anys.

L’emblemàtica sala, situada al bulevard de Clichy, als peus del turó de Montmartre, va ser fundada el 6 d’octubre de 1889 per l’empresari terrassenc Josep Oller i Roca i l’alsacià Charles Zidler. Immortalitzat pels cartells d’Henri de Toulouse-Lautrec, ràpidament es va convertir en un dels referents de la nit parisenca. Cada vespre ofereix dos espectacles a un aforament de 850 espectadors i rep uns 600.000 visitants anuals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Portu regala la Champions al Girona

Girona
la crònica
La crònica

Jugar no és només cosa de nens

OLOT

Simulacre d’emergències al Recinte Firal d’Olot

OLOT
equipaments

Solsona inaugura una nova pista poliesportiva

SOLSONA
patrimoni cultural

Homenatgen una trentena de ‘casillers’ del canal d’Urgell i les seves famílies

El Palau d’Anglesola
tradicions

La samarreta de la Patum llueix a la plaça Sant Pere de Berga

BERGA
societat

Fundesplai engega la campanya de casals i colònies d’estiu amb 90.000 places

prat del llobregat
SOCIETAT

La falta de pluja canvia la maceració de la ratafia

SANTA COLOMA DE FARNERS
societat

Alella fa una crida a participar del consell agrari municipal

alella