Societat

La unitat de drons dels Mossos a l’aeroport entrarà en servei aquest any

Si tot va bé, abans que acabi l’any, els Mossos d’Esquadra de la regió de Girona tindran operativa la unitat de drons a l’Aeroport de Girona. La unitat està formada per sis efectius -cinc agents i un caporal- que donaran suport als efectius terrestres quan faci falta, segons informa l’Agència Catalana de Notícies.

El director de la Policia, Pere Ferrer, ha explicat que es tracta d’una unitat que “calia portar als territoris”, ja que ha tingut un “èxit fora de mida”. Per això, des d’Interior destinaran aquests efectius i diversos aparells que ja han comprat per poder establir la base dels sis pilots a l’aeroport, amb qui ja s’ha parlat.

Ferrer ho ha anunciat en el dia de les Esquadres de Girona, on ha revelat que el cos ha superat per primera vegada a la seva història els 2.000 efectius a la regió policial.

El director de la Policia també ha destacat el fet que la finca Gaudí de Girona -on hi ha actualment les unitats de l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO)- passa a ser propietat del Departament d’Interior, després de la cessió de l’Ajuntament de Girona. S’espera que el Departament hi faci la inversió necessària per poder millorar-ne les instal·lacions.

El que també està previst que entri en funcionament en breu és la nova comissaria de la Jonquera (Alt Empordà). En concret, Ferrer ha revelat que a principis de juny ja estarà llesta i destaca la importància d’haver tirat endavant un projecte com aquest “per donar resposta de manera eficient a una zona que ho necessitava”.

2.000 mossos

Les Esquadres també han servit per celebrar que per primera vegada s’han superat els 2.000 mossos a la regió policial de Girona. En aquest sentit, Ferrer ha deixat clar que “no n’hi ha prou” i que “cal seguir creixent”, tenint en compte el pla 2030 que contempla 22.000 policies.

Precisament, la comissària de la regió policial de Girona, Sílvia Catà, ha reconegut que està “satisfeta” de tenir el nombre d’efectius actuals i que “ara s’han d’ordenar”. Catà ha assenyalat la importància del relleu generacional que hi ha als Mossos de la demarcació de Girona. “És important que els que porten temps aquí es trobin amb els que fa poc que han arribat”, ha assenyalat.

Tot plegat durant la celebració del dia de les Esquadres, que aquest dijous al Teatre Jardí de Figueres on s’han lliurat 396 felicitacions, 24 medalles i quatre obsequis institucionals a diferents agents i membres de les comissaries que conformen tota la Regió Policial de Girona, altres cossos policials, serveis mèdics, agents rurals i ciutadans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Portu regala la Champions al Girona

Girona
la crònica
La crònica

Jugar no és només cosa de nens

OLOT

Simulacre d’emergències al Recinte Firal d’Olot

OLOT
equipaments

Solsona inaugura una nova pista poliesportiva

SOLSONA
patrimoni cultural

Homenatgen una trentena de ‘casillers’ del canal d’Urgell i les seves famílies

El Palau d’Anglesola
tradicions

La samarreta de la Patum llueix a la plaça Sant Pere de Berga

BERGA
societat

Fundesplai engega la campanya de casals i colònies d’estiu amb 90.000 places

prat del llobregat
SOCIETAT

La falta de pluja canvia la maceració de la ratafia

SANTA COLOMA DE FARNERS
societat

Alella fa una crida a participar del consell agrari municipal

alella