Societat

memòria democràtica

Nou atac al plafó que explica les tortures de Via Laietana 43

Nou atac a la placa que informa sobre l’historial de tortures de la Prefectura superior de policia espanyola, a la Via Laietana de Barcelona. La làmina amb text, en català, castellà i anglès, que hi ha damunt el faristol posat al costat de la prefectura ha estat vandalitzada, arrencant-ne una part on hi ha la informació en espanyol.

Aquest és el primer cop que s’ataca la placa des que es va tornar a posar un cop enllestides les obres de reforma de la Via Laietana. Abans de les obres, el plafó havia estat objecte de múltiples atacs, amb pintades i fins i tot amb foc. La restauració del faristol s’ha fet posant el text mirant cap al costat Besòs de Via Laietana, quasi donant l’esquena a l’edifici del qual parla.

El nou atac al faristol es produeix després que l’edifici del número 43 de Via Laietana hagi viscut actes de suport a la policia i a la continuïtat de la seva presència en aquest edifici. El sindicat Jusapol, els polítics de PP i Ciutadans s’hi han concentrat aquesta setmana en contra de l’anunci del govern espanyol de declarar l’edifici espai de memòria.

Via Laietana 43 és el lloc on cada primer i tercer dimarts de cada mes s’hi duen a terme concentracions per demanar que l’edifici perdi el seu us policial actual i sigui resignificat com un centre d’interpretació de la tortura i la repressió política.

Un dels passos en aquest sentit es va donar durant el darrer mandat municipal quan es va projectar la instal·lació d’unes lletres a la vorera, davant l’edifici policial, amb les paraules Veritat, Justícia, Reparació i Memòria. Al contrari del plafó vandalitzat en múltiples ocasions, les lletres del memorial, gravades damunt les llambordes, es mantenen intactes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia