Societat

kenya

Les inundacions ja han provocat un mínim de 228 víctimes mortals

Human Rights Watch denuncia que el govern kenyà no ha actuat a temps, tot i les previsions meteorològiques

Almenys 228 morts han mort a Kenya a causa de les devastadores inundacions provocades per les pluges torrencials que han colpejat el país des de mitjan març passat, segons ha informat el govern aquest diumenge. Segons les últimes dades difoses en un comunicat pel portaveu de l’executiu kenià, Isaac Mwaura, el recompte ha pujat després de la mort de nou persones més en les últimes 24 hores, entre els quals hi ha dos nens.

El nombre de ferits i de desapareguts es manté en 164 i 72, respectivament, mentre que el de desplaçats s’ha enfilat a 212.630. Prop de 223.200 persones han resultat afectades a tot el país pel fenomen.

“Es recomana més cautela ja que els pronòstics del temps continuen predient pluges i tempestes elèctriques intenses o molt intenses a 33 comtats (d’un total de 47) durant aquest cap de setmana i s’esperen inundacions a zones baixes, zones riberenques i zones urbanes”, ha alertat en un comunicat el Ministeri de l’Interior. Les autoritats també han advertit que la costa del país notarà els efectes del cicló tropical Hidaya, que va tocar terra dissabte a la veïna Tanzània i, tot i que no arribarà a Kenya, causarà “fortes pluges” en alta mar que es propagaran a l’interior del país.

Després que el govern donés dijous passat 24 hores per traslladar la població resident de zones del país vulnerables a lliscaments de terra o pròximes a preses i rius, Mwaura ha assenyalat que més de 163.000 veïns d’àrees riberenques han estat evacuats al comtat de Nairobi, la capital, de manera “voluntària o forçada”.

L’organització Human Rights Watch (HRW) ha denunciat aquesta setmana que el govern no ha actuat a temps ni ha respost de manera adequada a les greus inundacions, malgrat les prediccions meteorològiques amb les quals comptava, en subratllar que les pluges estan exacerbant les desigualtats socioeconòmiques.

Segons va informar divendres l’Oficina de les Nacions Unides per a la Coordinació d’Afers Humanitaris (OCHA), més de 637.000 persones s’han vist afectades per les precipitacions a la regió, sobretot a Kenya, Tanzània, Ruanda, Burundi i Somàlia i hi ha 234.000 desplaçats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]