Societat

Participació de rècord a la Fira d’Espàrrecs

La Mostra Agrícola atreu 37.000 visitants i GastroGavà supera les 27.500 degustacions servides

Més participació que mai. Aquest és el balanç que fa l’Ajuntament de Gavà de la 69a edició de la Fira d’Espàrrecs, que va atreure durant el cap de setmana 37.000 visitants a la Mostra Agrícola, l’ànima de la celebració. En aquesta mostra es van exposar 79 paneres artístiques realitzades amb verdures i llavors. 66 d’elles van participar en el tradicional concurs, mentre que la resta van ser elaborades per escoles i entitats. També va ser multitudinària l’assistència a GastroGavà, l’espai de degustació on una vintena de restauradors de la ciutat van oferir plats amb l’espàrrec blanc com a protagonista. En total es van servir 27.590 degustacions, 3.669 més que l’any passat. També es van poder descobrir vins de l’entorn del Baix Llobregat, mentre que els pagesos presents al mercat van vendre 1.740 quilos de verdura i 730 manats d’espàrrecs. A més, els vuit concerts que s’han organitzat a l’entorn de la fira van atreure 22.000 persones.

L’alcaldessa, Gemma Badia, ha valorat que la fira “ha estat un èxit sense precedents”, fruit de la col·laboració dels sectors comercials, de la restauració i de les entitats del municipi. El vicepresident de la Cooperativa Agropecuària de Gavà, Salvador Barri, ha destacat al seu torn que, tot i el problema de relleu generacional que viu el camp, moltes famílies s’han unit sobretot per confeccionar les paneres artístiques, el que ha fet que “la mostra sigui un èxit i es mantingui l’esperit de la Fira”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]