Societat

L’Ajuntament va aturar 141 desnonaments el 2023

L’Ajuntament de Girona ha informat que va aturar 141 desnonaments el 2023 i va aconseguir que es firmessin 29 lloguers socials per a persones amb risc d’exclusió residencial. Aquests casos es gestionen des del servei de mediació que s’ofereix des de l’Oficina Municipal d’Habitatge, que té per objectiu millorar l’accés a l’habitatge de la població en general i especialment de les persones vulnerables.

“L’emergència habitacional és un dels grans reptes que tenim a la ciutat de Girona. És per això que des de l’Oficina Municipal d’Habitatge apostem per la mediació com a mesura per forçar que els grans tenidors apliquin lloguers socials i assequibles a les famílies vulnerables en comptes d’optar pels desnonaments. Alhora, des de l’Ajuntament continuem amb una aposta ferma per augmentar el parc públic d’habitatge”, ha afirmat la regidora d’Igualtat i Justícia Social i de Cooperació de l’Ajuntament de Girona, Amy Sabaly Balde.

Segons dades del consistori, en quatre anys, del 2020 al 2023, l’ajuntament ha aturat 466 desnonaments. En concret, l’any passat se’n van suspendre 141; el 2022, 160; el 2021, 107, i el 2020, 58. De gener a abril del 2024 de moment s’han suspès 69 desnonaments.

Lloguer social

Paral·lelament, des de l’Oficina Municipal d’Habitatge es duen a terme tasques de mediació entre grans tenidors i persones llogateres que es troben en risc de pèrdua de l’habitatge per obtenir un lloguer social. El 2023, el consistori va aconseguir que es firmessin 29 lloguers socials. Una xifra que ha crescut considerablement en comparació amb els altres anys. El 2022 se’n van signar 8; el 2021, 16, i el 2020, només 3, perquè davant la pandèmia de la COVID-19 es van aplicar les moratòries i les pròrrogues del lloguer.

Des del servei també es tramiten els informes de vulnerabilitat que els òrgans judicials requereixen davant un desnonament. El 2023 se’n van enviar 168; el 2022, 172; el 2021, 138, i el 2020, 14. Aquests informes detallen la situació de vulnerabilitat i d’exclusió de les persones que poden ser desnonades. En total, des que es va posar en marxa el servei el 2012, s’han tramitat 796 expedients.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]

La UAB crea una càtedra per a la salut dels professionals sanitaris

Cerdanyola del Vallès

El Girovi tanca l’edició rècord amb més de tres-centes mostres de vins

girona
Tecnologia

Barcelona obre una oficina per recrear memòries amb intel·ligència artificial

Barcelona

15 colles locals participaran al 62è Carroussel Costa Brava

palafrugell

‘Pájaros’ i ‘El fred que crema’ s’imposen al primer festival de cinema

blanes

La polèmica ‘invasió’ de la fórmula 1 a Barcelona

Barcelona

Un gran memorial a cel obert

Portbou
SOCIETAT

Reaccions de tot tipus entre els restauradors per Temps de Flors

girona
ciència

La UB identifica mutacions que causen dos tipus de ceguesa

Barcelona