Societat

societat

Territori obre el procés per expropiar els primers 5 pisos buits de grans tenidors

El departament de Territori ha publicat aquest dijous els anuncis d’informació pública previs per iniciar l’expedient d’expropiació dels cinc primers habitatges buits de grans tenidors per a destinar-los a famílies vulnerables. Es tracta d’un immoble situat a Cornellà de Llobregat i quatre més ubicats a Valls. Formen part dels 23 que ja disposen d’una declaració de la Secretaria d’Habitatge d’ús anòmal per incompliment de la funció social de la propietat. Ara s’obre un període de 15 dies en què es podran presentar al·legacions. Segons la conselleria, 22 immobles més es troben en la fase prèvia de tramitació de la declaració d’utilització anòmala i 144 s’han pogut mobilitzar perquè hi visquin famílies, que era l’objectiu principal d’aquesta mesura.

Els habitatges detectats buits formen part del primer perímetre de 14 municipis catalans on el Govern va decidir actuar de manera prioritària. Els que finalment s’expropiïn es destinaran a famílies vulnerables incloses a les Meses d’emergència dels municipis on es troben aquests habitatges, o a programes socials, com per exemple el de dones víctimes de violència masclista.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]