Societat

Societat

Nova manifestació de treballadors de presons per reclamar més seguretat

Critiquen l’acord entre Justícia i una part dels sindicats

Tornen a demanar la dimissió de la consellera Ubasart i del secretari de Mesures Penals

Convocats per les plataformes Marea Blava i Samarretes Negres i amb el suport dels sindicats ACAIP i CSIF, centenars de treballadors de les presons catalanes s’han manifestat aquest divendres al matí pel centre de Barcelona per reclamar més seguretat als centres penitenciaris. Després de trobar-se a les onze del matí davant de l’antiga presó Model s’han dirigit a la plaça de Sant Jaume, al centre de la capital catalana, darrera d’una pancarta on es podia llegir ‘Tots Som Núria’, en record a la cuinera assassinada a mitjans de març a la presó de Mas d’Enric. La manifestació se celebra després que in extremis, just abans de l’inici de la campanya electoral del 12-M, el departament de Justícia i els sindicats majoritaris UGT, CCOO, Intersindical i IAC-CATAC, pactessin acabar amb les protestes i arribessin a un acord per millorar les condicions laborals i de seguretat. Els manifestants, però, durant la marxa s’han mostrat molt crítics tant amb el govern com amb els sindicats per l’acord i han tornat a demanar la dimissió de la consellera de Justícia, Gemma Ubasart, i del secretari de Mesures Penals, Amand Calderó, una de les peticions que s’han mantingut des de l’inici de les protestes a les portes de diferents presons i davant del departament.

Abans de l’arrencada de la marxa on s’han sentit crits com ara ‘No volem diners, volem seguretat’ i ‘Tots som Núria’, el nebot de la treballadora assassinada, Pablo Martínez, ha criticat en declaracions als mitjans que gairebé dos mesos després de la mort de la seva tieta “ningú hagi assumit la responsabilitat política per un fet tan greu com l’assassinat d’una funcionària pública en el seu lloc de treball”. Els sindicats CSIF i l’ACAIP han volgut donar , amb la protesta, “un missatge clar a la classe política i especialment a ERC” per defensar el servei que presten els funcionaris de presons amb garanties i amb seguretat, i no amb compensacions econòmiques. “La concentració d’avui és un crit per poder salvar el servei públic de presons”, ha assegurat Francesc López, d’ACAIP. Des de Marea Blava, han rebutjat l’acord signat per Justícia i els sindicats majoritaris i han tornat a demanar canvis en les polítiques penitenciàries.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]