Societat

SOCIETat

Una ONG de Lleida envia tres ambulàncies medicalitzades i material sanitari a Gàmbia

L’entitat solidària Superant Fronteres, amb l’ajuda de la Diputació de Lleida, farà arribar material sanitari i tres ambulàncies medicalitzades a Gàmbia dins del projecte Garbinada 24, que preveu poder fer efectiu l’enviament el proper mes de novembre. El president de la Diputació, Joan Talarn, ha destacat “l’ampli ventall d’empreses lleidatanes i els serveis públics de salut que donen suport a aquesta operació solidària”.

El material sanitari, donat per l’hospital Arnau de Vilanova de Lleida i per l’hospital de Santa Maria, es transportarà amb el suport de la Diputació per sufragar els costos de noliejament d’un contenidor marítim de 40 peus des de Barcelona a Banjul, amb totes les despeses logístiques associades, que també compten amb la col·laboració d’una empresa de logística lleidatana. Aquest material inclou des d’incubadores a lliteres, així com ecògrafs, monitors de constants vitals diversos i material de cures i desinfecció, equips de protecció individual i medicaments bàsics.

Els vehicles, que seran cedits a meitat de preu per Ambulàncies Egara, tenen per destinació els hospitals de Baja Kunda, Essau i Fajikunda, i viatjaran conduïts pels voluntaris i voluntàries de Superant Fronteres en un viatge de més de 5.000 quilòmetres per carretera a Gàmbia travessant Espanya, Marroc, Sàhara Occidental, Mauritània i Senegal.

L’associació Superant Fronteres és una entitat sense ànim de lucre, ubicada a Lleida, amb l’objectiu de col·laborar amb els serveis d’emergències de països en vies de desenvolupament i de zones en conflicte. Els seus integrants, que actuen com a voluntaris en accions solidàries i d’emergències, són principalment sanitaris, bombers i policies en actiu o retirats. L’operació Garbinada 24 neix de la constatació que una de les grans mancances de Gàmbia és l’absència d’una xarxa eficaç de transport per a urgències mèdiques.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

BComú exigeix informació sobre la desfilada de Vuitton al Park Güell

Barcelona
educació

El 50% del professorat del País Valencià ha seguit la vaga educativa en defensa de la llengua

barcelona
llengua

Escriptors en Llengua Catalana critica que les Pau eliminin les lectures obligatòries en català

barcelona

La Generalitat estudiarà si cataloga la casa Vallmanya

Alcarràs
societat

Primer atac d’os aquesta primavera a un ramat d’ovelles i cabres a la Val d’Aran

Naut Aran
societat

L’acampada de la UB en suport a Palestina posarà fi a la protesta demà

Barcelona
tribunals

La noia que va perdre un ull per un projectil de foam recorre l’arxiu

barcelona

L’hospital implementa la micropigmentació de l’arèola i del mugró

palamós
societat

Mollet incorpora nova senyalització als passos de vianants per a infants amb TEA

Mollet del Vallès