Societat

església

L’arquebisbat augmenta la pressió pel desallotjament de l’Esperit Sant

Es pretén que el mossèn abandoni l’allotjament on viu, dins el mateix edifici de la parròquia

L’Arquebisbat de Barcelona incrementa la pressió sobre la parròquia de l’Esperit Sant, al barri del Baix Guinardó, per aconseguir el desallotjament del temple i poder donar llum verd a l’inici de les obres d’enderroc. La demolició de l’església hauria d’haver començat el passat dia 1, però els feligresos que es neguen a perdre la que és la seva parròquia des de fa dècades hi resisteixen dins organitzats en torns.

L’estratègia de l’arquebisbat passa ara per fer marxar el rector, José Maria Llorca Albero, que viu en un apartament damunt de la parròquia. El mossèn es troba de baixa i des de fa uns dies es mou amb l’ajuda d’unes crosses. Els feligresos temen que sense la presència del religiós a la parròquia, l’Arquebisbat vegi que s’obre una possibilitat d’actuar de forma més expeditiva per acabar amb la seva resistència.

Els parroquians que defensen la pervivència del temple fan guàrdia permanent a la capella adjacent a l’església. La capella està dedicada al Santíssim i si fa adoració perpètua, les 24 hores del dia. La seva presència allí impedeix que hi entri mossèn Llorca que té la missió d’agafar la custòdia i emportar-se-la. Si la creu amb el sagrament deixés de presidir l’altar de la parròquia, l’actitud de resistència dels feligresos deixaria de tenir sentir.

L’acció de protesta es du a terme de forma organitzada amb torns que garanteix la presència continuada de persones dins de la capella, on els bancs fan de parapet amb una porta que dóna accés a un passadís des d’on s’hi podria accedir des de l’exterior. La gent que hi participa està “cansada” però amb ganes de seguir resistint tot i el temor que s’hi escampi el “desànim”.

En un espai a Internet, de la web change.org, ja s’hi porten recollides 9.633 signatures en contra de l’enderroc del temple. La demolició de l’església de l’Esperit Sant ha de donar pas a la construcció de la facultat de medicina de la Blanquerna i a una petita capella que ha de permetre seguir amb el culte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]