Societat

GIRONA

La línia R11 entre Barcelona i Portbou recupera la normalitat

Els trens circulen amb normalitat a l’estació de Girona després del col·lapse de Rodalies d'ahir a causa del robatori de coure a Montcada Bifurcació, que va obligar a suspendre tots els viatges de la línia R11 entre Barcelona i Portbou en les dues direccions. Segons informa l’ACN, alguns usuaris han decidit ser previsors i agafar un comboi abans d’hora per assegurar-se que arribaven a temps a les seves destinacions. Els AVE de primera hora del matí han anat del tot plens. Aquells usuaris que tenen abonament els han formalitzat abans d’hora per poder tenir seient.

La tranquil·litat a l'estació de Girona no ha estalviat les queixes dels usuaris habituals cap a Renfe i el servei de Rodalies. A l'andana per agafar el tren de les 8.09 hores amb destinació Barcelona, l'estudiant de psicologia de la UB Adrià Riazar ha lamentat que "normalment sol haver-hi gaires retards": "Ja no n'espero massa. M'agradaria arribar aviat a classe però és bastant poc probable". Tot i que té residència a Barcelona, Riazar acostuma a agafar el tren per anar des de Girona fins a la capital. A vegades, fa el desplaçament diumenge, en previsió de l'inici de les classes el dilluns. Ahir, després de veure la situació que es vivia per l'aturada de la circulació de trens, es va plantejar buscar altres opcions de viatge però finalment ho va descartar: "Vaig veure com estava la cosa i vaig decidir quedar-me aquí".

Una altra viatgera, Marta Aguilar, agafa el tren per anar a treballar a Granollers. Porta sis anys cobrint aquest trajecte i apunta que ha viscut des de retards fins a altres incidències que li han impedit arribar a l'hora: "Moltes vegades el tren ens ha deixat a meitat de camí". A més, apunta que la puntualitat no és l'únic problema, també la massificació dels combois. "El tren té només tres vagons i sempre va molt ple", ha lamentat.

L'aturada de la circulació de trens va coincidir amb la jornada electoral però, a Girona, també amb 'Temps de Flors', un dels esdeveniments importants de la ciutat i que atrau visitants d'arreu. David Venteo i la seva parella estan passant uns dies a la ciutat però ella aquest matí havia d'anar a Barcelona a treballar. "Des que ens va assabentar de la situació estàvem una mica preocupats per veure com podria baixar", ha dit. Per això, han decidit anar aviat a l'estació per veure quines opcions tenien per fer el recorregut. "Veníem amb la idea d'informar-nos d'horaris de busos i de l'alta velocitat però hem vist que el tren sortia amb normalitat i que podria arribat bé, així que agafa aquest", ha exposat, afegint que, tot i això, han estat amb l'ai al cor per si no podien trobar opcions per anar a Barcelona.

Anticipar-se

El caos a Rodalies va comportar que, per anar a Barcelona amb tren, l'única alternativa que quedés ahir fos fer-ho amb AVE. I això, tot i que aquest matí els problemes a l'R11 s'hagin resolt, també ha tingut la seva derivada en la línia de l'alta velocitat. Perquè els trens del matí s'han omplert més del que és habitual en un dilluns feiner -sobretot, el de primera hora- i per anar cap a Barcelona no es podia trobar bitllet fins després del comboi de les 09.26 del matí.

Entre els qui s'esperaven per agafar aquest tren hi havia Sibil·la Lloret, que estudia física a la UB. A ella la situació avui no l'ha afectada, però perquè ja fa un mes va decidir fer-se un abonament per a l'AVE i deixar d'agafar Rodalies. "El tren mitja distància dels diumenges anava sempre tard i vaig decidir no jugar-me-la", explica. "A més, si no hi ha retards, el tren va molt ple i estàs anxovat tota l'estona; una vegada, fins i tot, van haver de fer baixar gent perquè no podia tirar més", diu Lloret. Ahir, veient la situació, aquesta estudiant va decidir formalitzar el seu abonament més aviat d'allò que era habitual. Ho va fer al matí i, segons explica, va tenir "sort" perquè "tots els seients van esgotar-se de seguida" i quan ho va mirar el seu AVE "ja anava molt ple".

En sentit contrari, de Barcelona cap a Figueres, els qui avui baixaven de l'AVE que ha arribat a les 08.52 a l'estació de Girona també han decidit assegurar i formalitzar abans el bitllet. En aquest cas, però, també pel 'Temps de Flors'. "Agafo l'AVE per venir cap a Girona a treballar tres dies per setmana; avui sí que hem notat que anava més ple, però no sabem si per Rodalies o per les flors", diu una usuària de l'alta velocitat, Carla Coromina.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
urabnisme

L’Ajuntament vol un acord en aquest mandat sobre les afectacions per la Sagrada Família

barcelona

El poble deixa de dependre de les garrafes per tenir aigua de boca

La Vilella Baixa
educació

Educació manté la segona línia d’I3 a l’escola Germanes Bertomeu de Mataró

Mataró

BComú exigeix informació sobre la desfilada de Vuitton al Park Güell

Barcelona
educació

El 50% del professorat del País Valencià ha seguit la vaga educativa en defensa de la llengua

barcelona
llengua

Escriptors en Llengua Catalana critica que les Pau eliminin les lectures obligatòries en català

barcelona

La Generalitat estudiarà si cataloga la casa Vallmanya

Alcarràs
societat

Primer atac d’os aquesta primavera a un ramat d’ovelles i cabres a la Val d’Aran

Naut Aran
societat

L’acampada de la UB en suport a Palestina posarà fi a la protesta demà

Barcelona